CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

10 megdöbbentő eset, ami meg fog győzni arról, hogy létezik a lélekvándorlás: amikor új testben születünk újjá!

Még ha eddig nem nyertek valódi bizonyítást a reinkarnációs történetek, néhány közülük olyan elemeket tartalmaz, amely igazán eszméletlenek, kiváltképp azok az elbeszélések, melyek olyan gyermekektől származnak, akik túl fiatalok ahhoz, hogy ilyen sok tudással rendelkezzek a világról.

10 Edward Austrian

Patricia Austrian négy éves Edward nevű fiának „nyirkos, szürke nap” fóbiája volt. Amikor pedig probléma adódott a torkával, akkor kezdett komolyabb fájdalomra panaszkodni. Valahányszor torokgyulladása volt, azt mondta, hogy „fáj a lövése”. Edward nagyon részletesen beszámolt édesanyjának az előző életéről, amelyet nyilvánvalóan első világháborús lövészárkokban töltött. Azt is elmondta, hogy torkon találták és meghalt.

Hirdetés

Az orvosok először semmi okát nem találták a torokgyulladásának, s óvintézkedés gyanánt eltávolították a manduláit. Egy ciszta fejlődött ki a torkában és az orvosok nem tudták, hogyan kezeljék. Mihelyt Edwardot arra ösztönözték, hogy meséljen szüleinek és másoknak is az előző életéről, valamint haláláról, a ciszta felszívódott. Edward orvosai sohasem jöttek rá, hogy a ciszta miért is tűnt el.

9 A kakukkos óra

Bruce Whittier-nek az volt a visszatérő álma, hogy egy olyan zsidó ember, aki egy házban rejtőzködik a családjával. A neve Stefan Horowitz volt, egy holland zsidó emberé, akit lefüleltek a rejtekhelyén a családjával együtt és Auschwitzba szállítottak, ahol meghalt. Az álmai során és az álmai után pánik és nyugtalanság lett úrrá rajta.

Elkezdte lejegyzetelni az álmait, majd az egyik éjszaka egy olyan kakukkos óráról álmodott, amit aprólékos részletességgel le tudott írni felébredése után.

Whittier megálmodta az óra helyét, ami egy régiségboltban volt, s el is ment megnézni. Az óra látható volt a kirakatban és szakasztott úgy festett, mint az álmaiban szereplő óra. Whittier megkérdezte az eladótól, hogy honnan származik az. Kiderült, hogy a kereskedő egy nyugdíjba vonult német őrnagy vagyonából vette meg a kakukkos órát Hollandiában. Ez meggyőzte Whittiert arról, hogy őt valóban az előző élete vezette.

8 John Raphael és a templomtorony fája

Peter Hume, aki egy bingó hívó volt (aki tombolánál vagy játéknál bekiáltja a számokat) az angliai Birmingham-ben, nagyon különleges álmokat kezdett látni egy olyan életéről, amikor őrszolgálatot teljesített a skót határnál 1646-ban. Cromwell hadseregében volt baka és John Raphael nevet viselte.

Amikor hipnózis alá vonták, Hume sok részletre és helyszínre visszaemlékezett. Fivérével nekilátott azoknak a helyeknek a meglátogatásához, amelyekre visszaemlékezett és olyan apró részleteket is találtak – mint például ló sarkantyúkat –, amelyekről úgy tűnt, hogy abból a korból származnak, amelyikben élt.

A dél-angliai Culmstock helytörténészének a segítségével ténylegesen sikerült beazonosítani a részleteket egy olyan templomot illetően is, amit anno ismert: el tudta mesélni neki, hogy a templomnak valaha egy olyan tornya volt, amiből egy tiszafa nőtt ki. Ez nem egy publikált tény volt, s ez arra sarkalta a történészt, hogy Hume ismerte azt – a templomtornyot 1676-ban bontották le.

Hirdetés

A helyi anyakönyvekből kiderült, hogy John Raphael ebben a templomban házasodott meg. Ronald Hutton pedig, aki egy polgárháborúval foglalkozó történész volt, vizsgálta az esetet és nagyon korszak-specifikus kérdéseket tett fel Hume-nak hipnózis során. Hutton nem volt meggyőződve arról, hogy Hume teljességgel összhangban van az előző életének korszakával, mivel nem tudott kielégítő módon válaszolni valamennyi kérdésére.

7 Ki volt a nagyapád?

Gus Taylor 18 hónapos volt, amikor beszélni kezdett arról, hogy ő volt saját maga nagyapja. A fiatal gyerkőcök össze tudnak zavarodni a saját és a családtagjaik önazonosságát illetően, de ez más volt. A nagyapja egy évvel Gus születése előtt hunyt el, s a fiú teljesen meg volt arról győződve, hogy ő ugyanaz a személy. Amikor néhány családi fotót mutattak neki, Gus beazonosította „Augie nagypapit”, pedig még csak négy éves volt.

Volt egy olyan családi titok, amiről soha senki nem beszélt Gus jelenlétében – Augie nővérét meggyilkolták és belevetették a San Franciscoi öbölbe.

A család valósággal elhűlt, amikor a négy éves gyermek elkezdett a nővére haláláról beszélni. Gus szerint Isten egy jegyet adott neki, miután meghalt. Ennek a jegynek köszönhetően képes volt keresztülutazni egy lyukon, minekután Gus-ként visszatérhetett az életbe.

6 Imad Elawar esete

Az öt éves libanoni származású Imad Elawar egyszer csak beszélni kezdett a szomszédos faluban töltött életéről. Az első két szó, amit gyerekként kimondott, „Jamileh” és a „Mahmoud” nevek voltak, s két éves korába megállított egy idegent és elmesélte neki, hogy valaha szomszédok voltak. A gyereket Dr. Ian Stevenson vizsgálta meg. Imad 55 különböző állítást tett a korábbi életével kapcsolatban.

A család Stevenson-nal együtt ellátogatott abba a falucskába, amelyikről a fiú beszélt és megtalálta a házat, amelyről azt állította, hogy benne lakott. Imad és családja sikeresen be tudott azonosítani 13 tényt és emléket, amelyről bebizonyosodott, hogy pontosak.

Imad felismerte a korábbi nagybácsikáját, Mahmoud-ot, és előző életbeli szeretőjét, Jamileh-t egy fotóról. Vissza tudott emlékezni arra, hogy hol tartotta a fegyverét – ezt a tényt mások igazolták is –, valamint idegenekkel is tudott beszélni a hadseregben eltöltött élményeikről. Az Imad által említett élmények és helyszínek közül 57-ből összesen 51-et igazoltak vissza az ott tartózkodásuk alatt.

5 A haditengerészet vadászpilótája

James Leininger még nagyon fiatalon elkezdett visszaemlékezni a haditengerészetnél töltött vadászpilóta éveire. Kizárólag repülőgépekkel játszott és a repülők iránt érzett megszállottsága idővel rémálomba csapott át. Nem sokat tudott aludni és megállás nélkül repülőgépekről, fegyverekről és egy borzalmas repülőszerencsétlenségről beszélt.

James, aki csak gyerekműsorokat nézett a tévében, megmutatta édesanyjának, hogy mi a vadászgép ledobható tartálya, és már három évesen képes volt úgy átvizsgálni egy repülőt, mint ahogy egy pilóta tenné azt a felszállást megelőzően.

A gyerek el tudta mesélni az apukájának, hogy valaha egy Natoma nevű hajóról szállt fel és ismerte a másodpilóta nevét, akit Jack Larson-nak hívtak.

A Natoma valóban egy csendes-óceáni hajó volt és Larson még mindig életben volt. Miután James elmesélte az apjának, hogy őt meggyilkolták a gépén Iwo Jima-nál, az édesapja kiderítette, hogy azt a pilótát, aki ott lelte a halálát, James M. Huston Jr-nak hívták. Ez kiváltképpen furcsa volt, mivel James elkezdett „James 3”-as aláírásokat írni a rajzaira. James családja felvette a kapcsolatot Huston nővérével, aki pedig küldött Jamesnek egy mellszobrot és egy repülőgépmodellt, amit a haditengerészet küldött vissza neki a fivére halálát követően.

4 Ruth Simmons

Az egyik legismertebb reinkarnációs történet Ruth Simmons-é. 1953-ben egy hipnózissorozaton ment keresztül, ami alatt a terapeutája, Morey Bernstein visszautaztatta őt a születéséhez. Váratlanul erős ír akcentussal kezdett beszélni és számos különleges részletre visszaemlékezett abból az életéből, amikor Bridey Murphy volt, aki Belfastban, Írországban élt a 19. században.

Nem sok mindent sikerült visszagazolni abból, amit említett. Azonban, két olyan emberre emlékezett, akiktől valaha élelmiszert vásárolgatott: Mr. John Carrigan-re és Mr. Farr-ra. Az 1865-66-os városi címjegyzék a két személyt fűszeresként sorolja fel. A történetet egy 1956-os filmben mutatták be, címe ez volt: Nyomozás Bridey Murphy után.

3 A Barra-i fiú

Cameron Macauley a skóciai Glasgow-ban született. Két éves korától fogva azt mondogatta az édesanyjának, hogy a Barra nevű szigetről származik, amely Skócia nyugati partjainál fekszik. Egy fehér házról beszélt és egy olyan tengerpartról, amelyen repülők szálltak le.

Volt egy fehér-fekete kutyája, és az apját Shane Robertson-nak hívták – autóbalesetben hunyt el. Lerajzolta a tengerparton álló fehér házat és arról panaszkodott, hogy hiányzik a másik édesanyja. Amikor már a gyermeket egyre inkább nyugtalanította Barra hiánya, akkor az anyja elvitte kirándulni a szigetre, amely egy órányi repülőútra volt tőlük. A gép a parton landolt.

A család megtalálta azt a házat, amely Robertson-éké volt, továbbá a fekete-fehér kutyát egy családi fotón azzal az autóval együtt, amelyre Cameron emlékezett.

Viszont, senki sem emlékezett Shane-re. Cameron ismerte az utat a ház körül és meg tudta mutatni valamennyi sajátosságát.

Ahogy idősödött, Cameron emlékei lassacskán megfakultak, de még mindig meg volt róla győződve, hogy a halála nem a vég. Ahogyan Gus Taylor, úgy ő is azt állította, hogy anyukája pocakjában végezte, miután egy lyukon ment keresztül. A történetet felkapta a brit televízió, így vált a Barra-i eset az egyik legjobban dokumentált reinkarnációs történetté.

2 Parmod Sharma

Parmod Sharma 1944-ben született Indiában. Amikor elérte a két éves kort, azt mondta az édesanyjának, hogy a felesége Moradabad-ban tud rá főzni, ezért neki (az édesanyjának) nem szükséges. Moradabad 145 kilométerre volt a születési helyétől, Bisauli-tól. 3-4 éves kora között Parmod leírt egy olyan üzleti vállalkozást, ami a „Mohan Brothers” (Mohan fivérek) nevet viselte, ahol a családtagjaival dolgozott és süteményeket, illetve vizet árult.

Miniatűr üzleteket épített, illetve sütikkel és vízzel látta el a családját. Egy jómódú kereskedő volt és a jelenlegi családjának a pénzügyileg kevésbé rózsás helyzetéről panaszkodott.

A szüleit eltanácsolta az aludttej fogyasztásától, és azt javasolta nekik, hogy majd ne érintsék meg őt. Közölte a szüleivel, hogy nagyon megbetegedett tőle (az aludttejtől), miután azt előző életében elfogyasztotta. Parmod utált belemerülni a fürdőkádba és azt is mondta szüleinek, hogy ő egy kádban lelte a halálát.

Parmod szülei megígérték neki, hogy elviszik Moradabadba, mihelyt megtanul írni. Kiderült, hogy volt ott egy Mehra nevű család, amely „Mohan Brothers” nevű szóda és süti boltot vezetett. Az üzletvezető, Parmanand Mehra, 1943-ban hunyt el, miután jól bezabált aludttejből, s egy gyomorbetegséget és egy hashártyagyulladást szedett össze, ami végül végzett vele.

1 Steve Jobs

Egy Tony Tseung nevű szoftvermérnök, az Apple egyik alkalmazottja, egy e-mailt küldött egy thaiföldi buddhista csoportnak, amelyben azt kérdezi, hogy meg tudnák-e mondani neki, hogy mi történt az Apple alapító Steve Jobs-szal, miután meghalt. A válasz az volt, hogy Jobs jelenleg egy égi filozófus egy üvegpalotában, amely a kaliforniai Cupertinoban található Apple székhely felett lebeg.

Jobs csodálóinak egy csoportja Malajziában egy vallási szertartást tartott a temetés után. A ceremónia végeztével a csoport minden tagja harapott egyet egy almából, mielőtt behajították volna a tengerbe azért, hogy meggyorsítsák a reinkarnációját. Phra Chaibul Dhammajayo, a Dhammakaya Templom egyik apátja, meg van győződve arról, hogy Jobs már újjászületett. Ő most egy isteni lény, aki különleges érdeklődést mutat a tudomány és a művészet iránt.

Követői egy különleges üzenet nyomán kapták meg ezt az információt, amit világszerte közvetítettek is. Úgy tűnik, hogy több sajátos részletet is közölni fognak, amikor Jobs szükségét érzi annak, hogy ismereteket vagy üzeneteket osszon meg.

Forrás: Száraz György
boldognapot.hu
listverse.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.