Misztikum

100 ezer éves víz alatti piramis a Fuxian tó mélyén: elveszett civilizáció nyomai tárultak fel a búvárok előtt

Egyesek szerint az Özönvíz előtti időkből származó civilizáció által épített piramis. Mások úgy vélik, hogy égi látogatóknak állított emlékmű.

Kínában a Fuxian tónál egy igencsak rendkívüli leletegyüttesre bukkantak az elmúlt évtizedekben. A lelet joggal veti fel az előző emberiség és a Bibliában is megemlített özönvíz kérdéseit.

Az egyiptomi piramisoknál is régebbi

A Fuxian tó mélyén, a víz alatt ugyanis egy piramis maradványait fedezték fel, mely olyan régi, hogy a szakértők szerint az Özönvíz nyomait is magán viselheti.

Hirdetés

Maga a piramis olyan, mintha az egyiptomi piramisok pontos mása lenne.

kísértetiesen hasonlít rájuk egyes jellemvonásaiban és az építészeti megoldásokban egyaránt, a stílusról nem beszélve.

A különbség csak annyi, hogy ez a piramis jóval régebbi az összes egyiptomi piramisnál, és senki sem tudja, hogy kik, vagy mik építhették…

Felfedezése óta sok a talány

A tó alatt, illetve a tó üledékében rejtőző piramis darabjait 1992-ben fedezte fel először egy bizonyos Geng Wei, aki tudta, hogy valami nagyon jelentőset talált meg.

A nagy kérdés azonnal az volt, hogy mikor épülhettek ezek a romok, amiket a tó fenekén találtak.

A válasz egyes kormeghatározási kísérletek szerint az volt, hogy minimum az utolsó jégkorszak előtt.

Ez azt jelenti, hogy a piramis, és a körülötte felfedezett egyéb romok legalább 13.000 évesek, vagy régebbiek.

Megelőzik az özönvizet is, vagyis egy özönvíz előtti technológiai civilizáció műve lehetett.

A tóba lemerülő búvárok hatalmas kőtömböket, járatokat, lépcsők és köves útszakaszok maradványait tárták fel az évek során.

2001-ben felvételeket készítettek róla

2001-ben a történelemben először sikerült felvételeket is készíteni a mélyben heverő titokzatos enigmáról.

Hirdetés

Ezeken a felvételeken ráadásul nem is egy, hanem több kisebb piramis maradványa is felsejlett.

Egy ősi, 1,5 négyzetkilométeres kiterjedésű város képe rajzolódott ki a víz alatt. A tó 13.000 évvel ezelőtt biztosan nem létezett, az később alakult ki, talán éppen az özönvíz hatására.

Történelmi dokumentumok igazolják ma, hogy egykoron abban az időintervallumban egy Yuyuan nevű ősi város állhatott ott, ahol ma a Fuxian-tó van.

Egyes összeesküvés elméletek felvetették azt, hogy Yuyuan nem volt más, mint maga Atlantisz. Hiszen ez is egy ősi város volt, piramisokkal, melyet Váratlanul elnyelt a víz”.

Yuyuan városának uralkodójáról azonban sok információ maradt meg, melyek arról számoltak be, hogy fából szerettek építkezni. Az odalent talált romok viszont kőből készültek.

Ráadásul az ott talált piramisok állítólag a régészek leírásai alapján – akik már jártak a mélyben megvizsgálni azokat – jóval fejlettebbek, mint a Földön fellelt bármely piramis, beleértve az Egyiptomban találtakat is.

Vagyis könnyen lehet, hogy ez a hely egykoron egy magasan fejlett civilizáció bölcsője lehetett, és a piramisok szülőhazája…

Azóta nagy a hallgatás

A Fuxian tó mélyén heverő piramis egészen biztosan létezik, ezt rengeteg bizonyíték támasztja alá, ugyanakkor valamiért nem nagyon kutattak az elmúlt években a környéken.

Emiatt rengeteg különféle pletyka és összeesküvés terjedt el róla.

Egyesek szerint a Fuxian tó valójában az előző emberiség egyik elfeledett enigmája, mások szerint valamit találtak a piramis belsejében, mely miatt aztán tejes hírzárlatot rendeltek el, és félrevezették a közvéleményt.

Megint mások szerint egyszerűen csak túl drágává váltak a további expedíciók, ezért a régészek más, ennél is érdekesebb helyszínek feltárásába fektette be.

A titok így továbbra is a tó mélyén van, háborítatlanul, az idő és az emberiség által érintetlenül hagyva.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!