CímlapsztorikEgészségünk

Így kerüld el gyógynövényekkel a cukorbetegség szövődményeit: a bükki füvesember fortélyai

Ha kialakult már a cukorbaj, akkor sem szabad csüggedni. A természet erejével le tudod győzni a szövődményeket. Szabó Gyuri bácsi ajánlásával.

Kevesen tudják, de a már kialakult cukorbetegséget megfelelően kordában lehet tartani a gyógynövényekkel, különféle fitoterápiás teákkal is.

Ráadásul mindennek nem csak tapasztalati, hanem tudományos alapjai is vannak.

Hirdetés

Egyes gyógynövények hatása az inzulinkiválasztás fokozása révén érvényesül, mások a glükóz metabolizmust befolyásolják, és vannak, amelyek a rettegett szövődmények kivédésében segítenek.

Szabó Gyuri bácsi elmondta, mely gyógynövényeknek van jelentősen pozitív hatása a cukorbetegség egye szövődményeivel szemben.

Gyermekláncfű

A sokak által közkedvelt növényben található inulin miatt ajánlott a cukorbetegség kiegészítő terápiájához, mert az inulin a szervezetben alacsonyabb glikémiás indexű fruktózra bomlik, amely lassan szívódik fel a tápcsatornából, így csökkenti a vércukorszintjét.

Emellett fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények, például a diabéteszes retinopátia megelőzésében is.

Fekete áfonya

Nem csak lekvárnak finom, és gazdag flavonidokban, de a levele mégi nkább jótékony hatású.

Krómtartalma révén az inzulinzerisztenseknek és a cukorbetegeknek tud a legtöbbet segíteni, mert a króm aktív szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, és kiegyensúlyozza a nagyobb vércukor-ingadozásokat is.

Segítő gyógyteák

A teák közül több is van, ami kifejezetten hatásos lehet.

Szabó Gyuri bácsi szerint a leginkább hatásos azonban a kifejezetten cukorbetegségek számára összeállított Diabess-Györgytea, ami egyébként egy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!