CímlapsztorikTudomány

12 év múlva jön a Földet eltaláló gyilkos aszteroida

Itt van a végső dátum, ideje mindenkinek felkészülnie a hátralévő életére…?

12 évünk lehet csupán hátra, hogy megpróbáljunk egy teljes életet leélni, aztán egy aszteroida pecsételheti meg a Föld sorsát?

Egy állítólagos ismeretlen nem kevesebbet állít – ijesztő jóslat következik.

Hirdetés

Egy időutazó jósolta meg, ijesztően pontos lehet?

Az egyik legnépszerűbb ilyen felhasználó a TikTokon van realtiktoktimetraveler néven, és nem egyszer osztott már meg a nagyérdeművel egészen meghökkentő jóslatokat, ezek egy része pedig tűpontosan megtörtént.

Az állítólagos időutazó, aki magát valódinak vallja, és elvileg 2236-ból jött, elárulta, hogy 2034-ben egy meteorit fog a Földbe csapódni, és elpusztítja az Egyesült Államokat, vagyis mondhatni fél Amerikát.

Mindemellett azt is elmondta, hogy jövőre a tudósok feltámasztanak egy gigantikus őscápát;

2025-ben pedig 2 olyan bolygót is felfedezünk, ahol a sajátunknál fejlettebb idegen élet van.

Mindegyik elég félelmetesen hangzik, de persze jó eséllyel egyáltalán nem kell aggódni, hiszen elég valószínű, hogy semmi alapja nincs ezeknek az információknak.

Ezekről az állítólagos időutazókról általában kiderül, hogy csak kitalációkat osztanak meg, mivel a kattintásra hajtanak, így jobban tesszük, ha a realtiktoktimetraveler jóslatait is a helyükön kezeljük.

A jövőben valóban jöhet gyilkos aszteroida

Ez az egész azonban nem jelenti azt, hogy gyilkos, a Földre veszélyes aszteroidákkal nem fogunk találkozni a jövőben.

Sőt, abban valamennyi tudós egyetért, hogy egyre nagyobb a valószínűsége egy súlyos becsapódásnak, mivel több ismert és potenciálisan veszélyes aszteroida is megközelítheti a Földet a következő 12-30 évben.

Többek között például amerikai űrkutatási hivatal, a NASA az úgynevezett földsúroló Bennu aszteroida becsapódási valószínűségére vonatkozó korábbi becslését korrigálva arra az eredményre jutottak a kutatók,

Hirdetés

hogy a több mint fél kilométer átmérőjű aszteroida 2182. szeptember 24-én metszheti a földi pályasíkot, vagyis a korábban feltételezettekhez képest sokkal nagyobb eséllyel összeütközhet a Földdel.

A potenciális becsapódás lehetősége minden korábbi becslésnél nagyobb a friss számítások szerint.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.