Érdekes világMisztikum

14 évesen aludt el, 32 év után kelt fel egy kislány: döbbenetes orvosi eset tartja lázban a világot

Karolina, akit csak csiperózsikaként emlegetnek már a tudósok is, döbbenetes kórállapotba került, melyet a mai napig nem teljesen ért a tudomány.

A svéd Karolina Olsson, aki 14 évesen lefeküdt aludni, majd 32 évvel később, 46 évesen ébredt fel álmából.

Karolina 1861-ben született egy hatgyerekes családban, és átlagos életet élt egészen 14 éves koráig.

Hirdetés

Egy nap feldagadt arccal és kínzó fogfájással érkezett haza, a szüleinek pedig arról számolt be, hogy elesett a befagyott tó jegén.

Amikor a fájdalom már elviselhetetlenné vált számára, a szülei aludni küldték, nem sejtvén, hogy 1908-ig nem is ébred fel.

Miután a kislány másnap nem ébredt fel, az aggódó család összefogott a szomszédokkal, hogy együtt kifizessék a helyszínre érkező orvost, aki megvizsgálta, de nem tudta felkelteni.

Az idő előrehaladtával az állapota változatlan maradt, és a kórházban sem tudták felkelteni, még úgy sem, hogy áramot vezettek át a testén.

Az orvosok értetlenül álltak az eset előtt.

Karolina anyukája otthon ápolta, és állítólag tejjel etette az alvó lányt.

Miután az anyja meghalt 1905-ben, egy házvezetőnő gondoskodott róla.

3 évvel később a házvezetőnő fura hangot hallott Karolina szobájából.

Mindannyian besiettek, és az akkor már 46 éves Karolinát sírva találták a szobában. Egyáltalán nem emlékezett az elmúlt 32 évre, és a családtagjait sem ismerte fel.

Hirdetés

Az orvosok megvizsgálták, de semmilyen rendellenességet nem találtak amellett, hogy a nő lefogyott, a viselkedése pedig nem felnőtt nőre vallott.

Pár hét alatt visszanyerte az alvásban elvesztett erejét, ami miatt több emberben is felmerült a kérdés, hogy vajon tényleg 32 évig aludt-e, vagy igazából csak távol akarták tartani a világtól.

Harald Fröderström svéd pszichiáter szerint a nő pszichózisba eshetett egy megrázó élmény hatására, de a mai napig nem tisztázott, hogy mi történhetett vele pontosan.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!