Tudomány

15 ezer tudós írta alá az egész emberiségnek szóló figyelmeztetést, óriási a baj

Ezen az egész emberi faj sorsa múlhat. Már most is túl késő, de még talán lehet tenni valamit, mielőtt a szemünk láttára hullik szét minden.

Sokasodnak a Föld széthullására figyelmeztető jelek

Egyre több folyamat észlelhető a bolygónkon, melyek egyértelmű jelei annak, hogy haldoklik a minket körülvevő világ.

Az Oregon Állami Egyetem weboldalán kezdték el aláírnia tudósok ezt a nyílt levelet az emberiség számára. 15000 tudós jegyezte a nevét hozzá, 184 országból.

Hirdetés

Ez remekül szemlélteti azt, hogy mennyire is kell komolyan gondolni a dolgot.

publikáció elkészítéséhez a szakértők kormányhivatalok, nonprofit szervezetek és önálló kutatók által összegyűjtött információkat használtak.

A cikkben a szerzők felhívják a figyelmet, hogy bolygónk rossz irányba halad. A tudósok emellett javaslatokat is tesznek arra, hogy miket tegyünk a problémák leküzdéséért.

Az egyik legfontosabb a közvélemény aktivizálása, megfelelő nyomás nélkül ugyanis a politikusok nem fogják megtenni a szükséges lépéseket.

Konkrét bizonyítékok tömegés sorolja fel az értekezés, mely a világhoz szól, mint egy utolsó végső segélykiáltás.

Nagyon nagy veszélyben vagyunk, mivel a hatodik tömeges kihalási hullám is elindult, és ehhez nagyon nagy részben az emberi tevékenység is hozzájárult.

Pusztulóban van minden

A Földünk pusztulóban van, és vészesen fogy az az idő, amíg még tehetünk valamit bizonyos folyamatok visszafordítása érdekében.

1992-ben 1 700 tudós írta alá A világ tudósainak figyelmeztetése az emberiségnek című cikket.

Az elmúlt 25 év során azonban több szempontból is romlott a helyzet, így a William Ripple, az Oregoni Állami Egyetem professzora által vezetett csapat úgy döntött, érdemes újabb írással felhívni a közvélemény figyelmét.

Hirdetés

A klímaváltozás, az erdőirtás, az édesvízkészlet csökkenése, a fajok eltűnése és az emberi populáció rohamos növekedése mind azt mutatják, hogy valami nincs rendben a Földdel.

Meg kell állítani a pusztulást, mielőtt végez velünk

Az egy főre jutó édesvízkészlet 26 százalékkal zuhant, az óceáni holt zónák száma viszont 75 százalékkal emelkedett. 25 év alatt nagyjából 300 millió hektárnyi erdő veszett el, míg a globális átlaghőmérséklet és a szén-dioxid-kibocsátás látványosan nőtt.

Az állatvilág egyedszáma fokozatosan csökkent, az emberi populáció viszont 35 százalékkal emelkedett.

A cél nem kevesebb, mint megállítani ezeket a folyamatokat, de legalább első körben lelassítani azokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.