CímlapsztorikMisztikumTudomány

170 elhunyt kísérleti alany feltámasztása jön: a tudósok legyőzhetik a halált

Igazi tudományos áttörés küszöbén: jön a holtak feltámasztása, ezzel pedig a tudósok elkezdtek Istent játszani?

170 halott pácienst hozhatnak vissza az életbe – ígéri egy cég

Jöhet a második esély, az Alcor nevű cég ugyanis azt ígéri, hogy legyőzhetővé válik a halál, már küszöbön van a nagy áttörés.

Miről is van szó pontosan, mi ez az egész?

Hirdetés

Bár a cég jelenleg nem dolgozik aktívan újraélesztéshez szükséges modern technikákon,. a jövőben azt ígérik, hogy az összes itt „tárolt” és gondozott elhunyt kaphat majd egy második esélyt az életre.

Az Alcor létesítményében ugyanis 170 nem szokványos módon lefagyasztott halott várja, hogy felébresszék őket kriogenikus álmukból.

Linda Chamberlain, a cég alapítója szerint még a mi életünkben, de legfeljebb 50 év múlva eljöhet a nap, amikor ezek az emberek feltámaszthatóak lesznek és ezzel kimondható lesz, hogy legyőzhető a halál, legalábbis számos értelemben.

A biológiai halálból való feltámasztás a cél

Most is mindenki azt várja, hogy a tudomány megtalálja a választ arra, hogyan lehet az egyszer már a klinikai és biológiai halál állapotába jutott ember testét újra működésére bírni.

Ez lesz az első nagy áttörés, mely közelebb vihet minket korunk első generációs Lázárjaihoz.

Az ugyanis még nem tisztázott, hogy mi fog történni az elhunytakkal, vagy, ahogy Chamberlain nevezi őket, a páciensekkel, miután felébredtek.

A tesztek eredményei szerint például az M22-vel kezelt, majd „kiolvasztott” nyúl hippokampusza nem mutatta semmilyen káros elváltozás nyomait.

AZ ALCOR AZONBAN NEM AD KÉSZ VÁLASZT ARRA, HOGY PONTOSAN MI IS LESZ A SORSA AZ ÚJRAÉLESZTETT EMBEREKNEK, FELTEHETŐEN AZÉRT, MERT ŐK SEM TUDJÁK.

A pszichológiai hatást, amit egy ilyen extrém élmény eredményezne, szintén nehéz előre megjósolni, a legközelebb talán azok az esetek állnak hozzá, mikor nagyon hosszú kómából tértek

Hirdetés

Egyszer és mindenkorra tisztázhatja: létezik-e lélek

Az egész kísérletsorozatnak azért is van nagy jelentősége, mert kiderülhet, hogy egy így feltámasztott, közel 50 vagy több évet kriogenikailag lefagyasztott ember az életbe visszatérve vajon ténylegesen önmaga lesz-e.

Ha ugyanis igen, akkor az részben cáfolhatja azt, hogy létezik a lélek.

A élek ugyanis ennyi idő után nyilvánvalóan nem rángatható vissza a túlvilágról, ha valóba létezik – vetik fel az ateistább szemléletű szkeptikusok.

Erre egy lehetséges alternatív magyarázat az, hogy mindenkinek a lelke egy “senki földjére” kerül az élet és a halál között, aki nem teljesen halt meg, hanem kómában van vagy kriogenikai értelemben lefagyaszta.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!