CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

1978-as könyv jósolta meg az amerikai zavargásokat és polgárháborút?

A több évtizedes mű egy képzelt históriát ír le Amerikáról (ami olyan valószerű, mintha megtörtént volna)… és aztán 2020-ban el is kezdődött?!

Ami lezajlik most Amerikában, ha kitör a polgárháború, az az egész világon végigsöpörhet…

9:02 (Oklahoma City), az Alfred P. Murrah szövetségi épület romokban hever, akárcsak az a hit, miszerint Amerika védett a terrorizmussal szemben” – tudósítottak 1995. április 19–én a világ hírügynökségei.

Hirdetés

Mindez az emberek többsége számára szeptember 11–ét megelőzően a legrosszabb rémálmot megtestesítő eseményt jelentette.

A Turner Diaries szerzője – Dr. William Pierce – fantáziájában azonban már 1975–ben – mintegy 20 évvel korábban – megfogant számos más erőszakos látomással együtt az a vízió, melyet 1995–ben aztán az oklahomai merényletként ismert meg a világ.

Pierce 1978–ban megjelent könyve a Turner Diaries, melyet joggal neveznek a szélsőjobboldal bibliájának, megjelenése óta számos erőszakos bűncselekmény, köztük az oklahomai, majd a szeptember 11–i terrortámadás elkövetői számára szolgált szellemi inspirációként vagy éppen konkrét ötletek forrásaként.

Most pedig az amerikai zavargások egyik titokzatos “Bibliájává” is vált.

Legalábbis számos forrás kapcsolatba és párhuzamba hozza a művet a jelenleg Amerikában zajló, már-már polgárháborús helyzettel.

A riasztó tény az, hogy sajnos nem is annyira alaptalanul…

Az FBI a Turner Naplókat a ”fajvédő jobboldal bibliájának” bélyegezte meg, de legalább az Amerikai Alkotmány miatt ott jogod van szabadon megvásárolni és olvasni ezt a könyvet…

A Turner Naplók a leg vitatottabb könyv a nyugati világban, és egy olyan könyv amelyhez hasonlót nem olvastál még!

A könyvben is hasonló események zajlanak, ahol a hatalom és a rendfenntartó szervek csapnak össze egymással, ott is faji alapon.

Hirdetés

Egy titkos mozgalom szerveződik az állam ellen – ezt egyébként már annyira komolyan veszik, hogy az FBI is hivatalosan vizsgálja, hogy támogatja e valaki szervezetten a tüntetőket a színfalak mögött – és megpróbálja felszámolni az országot.

A Turner naplókban végül atomháborúba torkollik a konfliktus.

Különösen ijesztő ez a jelenkor Amerikájára vetítve, mivel egyes statisztikák szerint legalább 400 millió lőfegyver van forgalomban az USA területén.

És ez csak az a szám, amiről tudnak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!