Érdekes világ

2020-ban végleg lemondhat Ferenc pápa? Régóta folynak ellene a belső támadások, elmozdítják a pápai “trónt”?

Néhány hónapja még az egyházszakadást sem tartotta kizártnak az ellen indított b első támadások miatt…

Egyesek szerint idén lemondhat a sokak által utolsó pápának tartott Ferenc pápa.

Milyen bizonyítékok vannak rá, és mennyi igazság lehet mögötte? Ennek jártunk utána!

Hirdetés

Egyre több érdekes pletyka és szóbeszéd jelenik meg Ferenc pápával és lemondásával kapcsolatban.

Ezek egyelőre csak pletykák, azonban mint tudjuk, minden pletykának van valami alapja, így feltehetően ennek is.

Ferenc pápa a trónra kerülése óta megosztja nem csak az egyházat, de a társadalmat is.

Az egyházban azért nem fogadta el mindenki, mert valójában egy belső puccs során tették a trónra, erről a Titkokszigete.hu már korábban írt.

Trónra kerülése után rengeteg az egész társadalmat megosztó kérdésben foglalt úgy állást, hogy az eleve támadható volt, lásd például az európai társadalom felszólítása a menekültek befogadására, de előszeretettel tusolta el egy időben a Vatikán nagy botrányait.

Olyanokat is, amikről tudott.

Egyes belső források szerint többször terítéken volt az utóbbi hónapokban az egyház szakadás lehetősége is, és bizonyos erők kísérletet akarnak tenni a pápai trón elmozdítására.

2019 szeptemberében Ferenc pápa maga is tette erre utalást:

Az Infostart.hu is megírta, hogy az egyházszakadás lehetőségét sem zárta ki Ferenc pápa, amikor afrikai útja alatt, a repülőgépen az őt ért belső támadásokról beszélgetett újságírókkal.

Hirdetés

A katolikus egyházfő világszerte kapott bírálatokat egyebek mellett azért, mert kiállt a bevándorlók mellett, és az elváltak, újraházasodottak számára gesztusokat tett.

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint egy pápát nem lehet megbuktatni, skizma – vagyis szakadás – pedig már nem egyszer volt a katolikus egyházban.

Ferenc pápa tett egy nagyon fontos megkülönböztetést azokkal kapcsolatban, akik ellenségesek vele szemben, persze az ellenséges szót nem használta:

“Van kritika, amely az ember szemébe mosolyog, közben az italába belecsempész egy méregpirulát, az ilyen kritika nem akarja meghallani a mondott kritikára adott választ, a saját nézetét szajkózza, a saját követőit akarja megerősíteni, gettóba, enklávéba fogni.”

Vajon 2020-ban lemondhat a belső hatalmi játszmák miatt Ferenc pápa? Egyesek úgy vélik, hogy igen.ű

Egyrészt már rég elvégezte azt a feladatot, amiért őt “oda tették”, másrészt a 2020 elején indult járvány kellős közepén hiba lenne lemondania, kvázi cserben hagynia a híveket és az egyházat.

Más vélemények szerint a járvány elvonultával fog köszönetet mondva Istennek lemondani az egyházfői posztról, ezzel ugyanis lényegében ” a csúcson abbahagyva” egy jó “kiszállási lehetősége” lenne.

Ferenc pápa korábban egyébként azt mondta, hogy a pápát semmilyen módon nem lehet lemondatni, bármilyen erős a kritika az egyházon belül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!