CímlapsztorikÉrdekes világ

2021 második felében dobja le az EU Orbánra a politikai atomot!

Szándékos időzítés, a 2022-es választásokba való közvetett beavatkozás? ha ezt meglépik, Orbán “rémálma” jöhet. Vera Jourová egyértelművé tette, hogy őt tették célkeresztbe!

Ledobják a politikai atomot

Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány részéről élesen támadják, Vera Jourová fenntartja, hogy valami nincs rendben a magyar demokráciával – derül ki abból az interjúból, amelyet az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke adott a Spiegel német hírmagazinnak

– írja az Index.

Hirdetés

Egyúttal egy nagyon komoly kijelentést tett, amiből messzemenő következtetéseket lehet levonni a 2022-es választásokra vonatkozóan.

Vera Jourová megismételte, hogy „igenis” betegnek tartja a magyar demokráciát, és szerinte ezt támasztja alá, hogy hiányzik a jogállamiság több alkotóeleme is.

A célkeresztben Orbán Viktor

Vera Jourová ennek kapcsán megjegyezte, az ítélet 2021 második felében születhet meg, utána pedig be lehet vetni a szankciókat, de – fűzte hozzá – nem szabad hagyni, hogy a szankciók közvetve az adott ország polgárait sújtsák.

A magyar miniszterelnök azt is szerette volna elérni, hogy Vera Jourová távozzon a hivatalából, de erre Ursula von der Leyen nemet mondott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég magyargyűlölettel vádolta az Európai Bizottság alelnökét, amiről Vera Jourová most a Spiegelnek azt mondta, ez egyáltalán nem igaz.

Ő az egykori Csehszlovákiában nőtt fel, ahol Magyarország a szabadságot testesítette meg, és milyen jó lenne – reménykedett –, ha újra példát mutatna az egész világnak.

A mostani célpont tehát sokak szerint egyértelműen Orbán Viktor és a magyar kormány.

A 2022-es választásokra időzítenek?

A pénzmegvonások ugyanis inkább a kormány lehetőségeit csökkentik, kvázi kivéreztetik azt, érdekes módon pont 2021 második felétől kezdve, ha minden úgy alakul.

Ezt pedig sokan egyfajta jelzésnek veszik, hogy az EU kimondatlanul és indirekt módon ugyan, de “belenyúl” a hazai politikai folyamatokba, hogy bedöntsék Orbán rendszerét.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!