Érdekes világTudomány

2100-ra úgy fog kinézni az ember, mind a földönkívüliek : tudósok modellezték, bizarr, amit kaptak

A technológia óriási hatással lesz arra, ahogyan ki fogunk nézni. Az evolúció ugyanis jelenleg is zajlik, és a testünk elkezdett alkalmazkodni ahhoz, ahogyan az egyes eszközöket használjuk napi szinten a hétköznapjaink során.

Ez pedig igencsak bizarr külsőt fog eredményezni számunkra…

2100: új emberiség?

A modern technológia hatásait vizsgálták kutatók az emberi evolúcióra. A szimulációból kiderült, hogyan is fogunk kinézni 2100-ra.

Hirdetés

Egy cég 3D-s modellképet készített a jövőbeni emberről, a tudományos előrejelzéseket alapul véve, ami alapsan zavarba hozott mindenkit.

A modellt Mindynek nevezték el, és úgy néz ki, ahogyan a jövő embere fog az évszázad végére…

Ugye emlékszünk egy nemrég megjelent kutatásra a hosszúkás fejformáról és a mobilozásról?

De hogyan is néz ki majd a jövő embere, milyen módosulások mennek majd végbe az emberi testben a technológia hatására?

Bizarr külső, hosszúkás fej

A nyakizmok megnyúltak, megerősödtek, annak érdekében, hogy korlátozzák a rossz tartásból eredő károkat, csökkentsék a fájdalmat.

„Azzal, hogy órákig nézünk lefelé a telefonunkra, a nyak megfeszül és a gerincoszlop egyensúlya elvész. Így a nyaki izmoknak plusz erőre van szükségük ahhoz, hogy megtartsák a fejet” – mondta Caleb Backe, a Maple Holistics szakértője.

– mondta Caleb Backe, a Maple Holistics szakértője.

A számítógép előtt ülve töltött órák másik következménye, hogy a törzs a csípőnél előrébb kerül, nem pedig egyenes helyzetben lesz.

A koponya megvastagszik, hogy megvédje az agyat az okostelefonok rádiófrekvenciás sugárzásától.

Az agy mérete csökkenhet, ugyanis közelmúltbeli kutatások azt állapították meg, hogy az ülő életmód csökkenti az agyi kapacitást.

Hirdetés

A könyök 90 fokban kifordul a kütyük állandó fogásától és a kézfej is alkalmazkodik a fogáshoz.

Arra is figyelmeztetnek, hogy megvastagodhat a szemhéj vagy úgy alakulhat át a szemlencse, hogy óvja a szemet az okoseszközökből érkező káros fényektől.

Úgy fogunk kinézni, mint a földönkívüliek?

Sokakban felvetődött a szimulációt és a modellt látva tudományosabb körökben is, hogy azokhoz az idegenekhez kezdünk hasonlatossá válni, akik után az emberiség már egy jó ideje kutat.

A fejformánk hosszúkás lesz, akárcsak az általunk elképzelt űrlényeknek, ujjaiknk szintén ehhez hasonlatossá válnak majd.

Végső soron a technológia jelentős hatást “mér” az evolúciónkra, ami alátámaszthatja azt is, hogy ha valóban vannak más civilizációk rajtunk kívül, azok a 2100-ban létező emberiség tagjaira hasonlítanak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!