CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

211 fejlett civilizáció a Tejútrendszeren belül? Akár ránk is hasonlíthatnak, nagy bejelentések jönnek

Mindössze rövid időre vagyunk olyan nagy horderejű bejelentésektől, melyek után többé az emberiség már nem lesz egyedüli értelmes civilizáció a kozmoszban? A NASA tényleg “nyomon van”?

A NASA és más tudósok egyre többet árulnak el

Az idegen létformák felépítéséről szóló hipotézisek egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az utóbbi években, ahogyan azt sem lehet nem észrevenni, hogy egyre több helyen és egyre magasabb szinteken ismerik el a földönkívüli élet létezésének lehetőségét, ez pedig sokak szerint egyáltalán nem véletlen.

Ma már lassan megszámlálhatatlanul sok exobolygóról tud az emberiség.

Hirdetés

Elképzelhető, hogy ezeken az exobolygókon a Földhöz hasonló módon alakulhat vagy alakulhatott ki az élet, bár a hatalmas távolságok miatt ezt detektálni eddig még nem sikerült.

A tudósok, a NASA vezetője, vagy épp a SETI “fejének” nyilaktozatai is mind az t sugallják, hogy egy korszakváltás előtt állunk.

Vagyis még a mi életünkben eljöhet a földönkívüli élet létének bejelentése, elismerése…?

211 fejlett faj létezhet a Tejútrendszerünkben

Az extraszoláris bolygók, vagyis exoplanéták egy része a Földhöz hasonlóan sziklásak lehetnek, vagyis nem gáz-, vagy jégbolygók, így van hol megtelepedni rajtuk az életnek és rendelkezhetnek atmoszférával, mely megvédi őket az űr sugárzásától és törmelékétől.

Ezenkívül potenciálisan víz is boríthatja őket, ami valószínűleg előfeltétele az élet megjelenésének.

Már a legnyersebb számítások szerint a puszta rideg logika alapján is azt mondják a tudósok, hogy akár több mint száz fejlett idegen civilizáció létezhet a Tejútrendszerünkön belül.

Egész pontosan egy nemrég napvilágot látott tanulmány vetette fel, hogy akár 211 ilyen fejlett idegen világ létezhet a rendszerünkben, de túl nagyok és leküzdhetetlenek a távolságok ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk velük vagy részletesebben meg tudjuk őket figyelni

-ahogyan a The Guardian is elemzi a tudományos eredményeket.

Bár több helyen erős becslésekkel dolgoztak, végül így jött ki az eredmény, miszerint legalább 36, de akár 211 fejlett civilizáció otthona is lehet a Tejútrendszer.

Hirdetés

A becsléshez és a feltételrendszerhez a Drake-formulát is alapul vették, több más forumla beovnásával.

Jelenlegi ismereteink szerint ez az eddigi legpontosabb szimuláció és számítási kísérlet arra, hogy létezhet-e és hány földönkívüli civilizáció élhet “körülöttünk”.

Az idegenek akár ránk is hasonlíthatnak

Egy a Földhöz hasonlító bolygón hasonló körülmények között az is elképzelhető, hogy az emberekhez nagyon hasonló lények fejlődének ki,kisebb eltérésekkel a homo sapienshez képest.

Az elmúlt évtizedekben felvetődött a szilíciumalapú, és metánalapú élet ötlete is, vagy, hogy az élet kialakulásához szükséges vizet akár ammónia is helyettesítheti.

Ezek megint csak megnövelik a lehetséges idegen civilizéciók mennyiségét és esélyét.

John D. Boswell filmkészítő néhány tudósasal és szakemberrel együttműködve egy filmben muttata be, hogyna is nézhetnének ki a földönkívüliek.

Boswell, aki 2017-ben megalkotta a National Geographic számára a nyolc részes Origins: The Journey of Humankind (Kezdetek: Az Emberiség Utazása) sorozatot, a honlapján felsorolja azokat a tanulmányokat és publikációkat, amelyek kiindulópontként szolgáltak az animációihoz.

A videóhoz tartozik magyar felirat is, ha nem indul el magától, a videó alján jobb oldalon található beállítások menüben tudjuk kiválasztani a nyelvek között.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!