CímlapsztorikEgészségünk

3. stádiumú vastagbélrákjából gyógyult fel: elmondta a titkát, az orvosok is ledöbbentek

A harcművészeti oktató dacolt a halálos diagnózissal és küzdött, nem is akármilyen módszerekkel és nem is akárhogy.

Története életmentő és inspiráló lehet sokaknak!

Fred Evrard 50 éves harcművész könyvet is írt tapasztalatairól, „How My Immune System Beat Cancer” címen.

Hirdetés

2020 szeptember 10-én a 48 éves Fred Evrard pusztító hírt kapott, amikor 3. stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak nála.

A diagnózis már csak azért is sokként érte, mivel mindig is odafigyelt az egészséges életmódra, évtizedek óta vegetáriánus volt, nem fogyasztott alkoholt és nem dohányzott, ugyanakkor gyerekkora óta foglalkozott harcművészetekkel.

A teste mondhatni tökéletes állapotban volt, amikor felfedezték nála a betegséget – 70 kiló volt, a testzsír aránya pedig 9%.

Ezért az orvosok nem is nagyon értették, hogy miért, hogyan alakulhatott ki nála a betegség.

Végül feltehetően genetikai oka lehetett, ugyanis a nagyapja és az édesapja is vastagbélrákban halt meg, és Evrard is örökölte a betegségre való hajlamot.

A könyvében így fogalmazott:

„Az orvosok azt mondták, hogy az elmúlt 20 év tiszta és organikus étrendje és az erős, sportos testem nélkül valószínűleg már halott lennék. Az életmódom megakadályozta a rák terjedését”

Amikor megkapta a diagnózist, először sokkolta a hír, és azt mondja, három napig csak feküdt az ágyban, nem evett és nem ivott semmit, a fájdalmai pedig szinte elviselhetetlenek voltak. Végül azonban összeszedte magát, és eldöntötte, hogy küzdeni fog. Megerősítette a hitét, három dologra koncentrálva:

„Először is, túl fogom élni ezt.

Hirdetés

Másodszor, ami nem öl meg, az megerősít. Harmadszor, ahogy Hippokratész is mondta: Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered”

– magyarázta a harcművész oktató.

Elkezdett hinni abban az elméletben, miszerint a rák egy anyagcsere betegség, és megpróbálta böjttel kezelni azt. Az egészséges sejtekben az energiát a mitokondriumok az elfogyasztott táplálékból oxigén felhasználásával termelik.

Ezzel szemben a rákos sejtekben károsodnak a mitokondriumok, ezért azok elsősorban oxigén nélküli fermentációval tudnak energiát termelni – de kizárólag csak glükóz és glutamin felhasználásával, zsírból és aminosavakból azonban nem (az egészséges sejtekkel ellentétben).

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy böjttel szó szerint ki lehet éheztetni a rákos sejteket, és Evrard pontosan ezzel próbálkozott.

Amikor azonban az orvosaival is konzultált a böjt és a ketogén diéta lehetőségeiről, nem kapott megerősítő válaszokat.

Ehelyett azt mondták neki, hogy azonnali kezelésre van szüksége hagyományos módszerekkel: 24 kör kemoterápiára, majd több hónapos sugárkezelésre és végül egy drasztikus műtétre, amivel eltávolítanák a vastagbél és a végbélnyílás egy részét, így élete hátralevő részében nem tudná kontrollálni a bélmozgását. Ő azonban nem volt hajlandó elfogadni ezt a megoldást, és úgy döntött, tesz egy próbát az általa talált módszerrel.

Bár többször is elbizonytalanodott, és megingott érzelmileg, kitartott a döntése mellett, és első lépésként tartott egy 21 napos teljes böjtöt – ez alatt csak vizet ivott és hetente egyszer tarackbúza levet.

21 nap múlva az MRI-vizsgálat eredménye igazi csodát mutatott: a vastagbelén lévő daganat hossza 10 cm-ről 6 cm-re csökkent, és az átmérője is jelentősen csökkent. Evrard ekkor megbizonyosodott róla, hogy jó úton halad.

Ezután ketogén diétába, pontosabban húsevő diétába kezdett, mert a súlyos bélgyulladás miatt nem tudott rostokat fogyasztani. Ezenkívül minden feldolgozott összetevőt tartalmazó étel is fájdalmat is okozott neki– még csirkét vagy sertéshúst sem tudott enni.

Az egyetlen étel, amit minden probléma nélkül el tudott fogyasztani a 100%-ban füvön táplált marha volt. Ugyanakkor időszakos böjtöket is tartott, és naponta csak egyszer evett. Később hidegen sajtolt, rostmentes zöldségleveket is hozzáadott az étrendjéhez.

Végül kénytelen volt mégis megfogadni orvosai tanácsát, és belekezdeni a kemoterápiába is, mivel a fájdalmai már elviselhetetlenek voltak.

Olvasott néhány tanulmányt arról, hogy a böjt megkönnyítheti a kemoterápiát, ezért úgy döntött, hogy minden kezelés előtti és utáni napon böjtöl, és ez a módszer be is vált, így csak minimális mellékhatásokat tapasztalt.

Az egyik alkalommal azonban a kezelést megelőző napon mégis evett valamit, és rosszul is lett.

Ezután visszatért a megszokott böjtös módszerhez, és többé semmilyen mellékhatást nem tapasztalt: sem hajhullást, hányingert, hányást, fejfájást vagy szédülést.

Három kör kemoterápia után folytatta a ketogén diéta alkalmazását, és fokozatosan visszatért a fizikai edzéshez, például a tai chihoz, a bokszhoz és a magas intenzitású intervallum edzéshez. 2020 karácsonyán elég jól érezte magát, ezért egy hétig felhagyott a böjttel, és megengedett magának néhány finomságot is.

Január 2-án azonban újrakezdte az időszakos böjtöt és a ketogén diétát. 2021. január 10-én újabb MRI-n és vérvizsgálaton esett át, és az orvosa közölte vele, hogy a rákos sejtek teljesen eltűntek a szervezetéből.

„Hálás vagyok teljes és végső gyógyulásomért. Meggyógyultam és egészséges vagyok.” Evrard a könyvében azt írta: „A hit lényeges része az utamnak.”

A jelen oldalon megtalálható információk nem minősülnek orvosi javaslatnak, kizárólag általános tájékoztatási célt szolgálnak.

Forrás: Filantropikum.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.