CímlapsztorikEgészségünkTudomány

33 éves férfi gyógyult ki a bélrákból a kannabisz segítségével? Az egész világot bejárta története

Az egész világsajtót bejárta, és a Daily Mail is hírt adott David Hibbit esetéről. Tényleg a kannabiszban lehet a kulcs a rák legyőzőséhez?

33 évesen kapta a rossz hírt

A 33 éves apuka, David Hibbitt 2012. júliusában kapta a végzetes diagnózist, mel yörökre megváltoztatta az életét.

Amelyben az állt, hogy vékonybél rákban szenved.

Hirdetés

Eltávolították beleiből a rákos részt, kemoterápián esett át, és sugarazták. Az orvosok mégsem biztatták semmivel: 18 hónapja van hátra, mondták neki. David azt gondolta, semmit sem veszíthet, ezért alternatív megoldások után nézett.

Ettől remélt ugyanis egy utolós esélyt, melyet csodával határon módon meg is adtak neki az égiek, mert drámai átalakuláson ment keresztül.

Hallott a marihuána olajról, ami nem más, mint kannabisz kivonat, és bizony a helyi drogdílertől volt kénytelen beszerezni először.

Minden lelete negatív lett

Ami a kannabiszolaj szedését követően végbement a szervezetében, arra az orvosok sem tudtak egyértelmű magyarázatot találni.

A megfelelő adagokban vitte be a szervezetébe, és azt vette észre, hogy egyre jobban van, és hogy a fájdalmai jelentősen csökkentek.

2015-re azonban makkegészségesen sétált be a kórházba, teljesen tünetmentesen.

Ezután akarta mindenkivel, az egész világgal megosztani gyógyulásának csodálatos történetét.

A kannabisz rákellenes hatásairól ugyanis világszerte egyre többen számoltak be, Davidhez hasonló súlyos betegségben szenvedők is.

David története mégsem lett happy end

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy David valójában mégsem élte túl a rettegett kórt, mégis hosszú hónapokon át teljesen tünetmentes volt, ezt még a leletei is igazolták.

Hirdetés

Szomorú tény azonban, hogy 2016 júniusában végül David mégis elhunyt.

A rettegett betegség minden korábbinál nagyobb erővel tért vissza, és már tele volt áttéttel, menthetetlen volt.

Az eset kapcsán azonban sokakban felmerül:

Akkor mégis használt, vagy sem a kannabisz?

Az orvosok máig nem hiszik, hogy ez a szer kúrálta ki, és a Brit Rákmegelőző Intézet közleményt is kiadott arról, hogy a kannabisz olaj rákgyógyító hatása máig egy nagy kérdőjel, noha vannak igen pozitív kutatási eredmények egy lehetséges jövőbeli rákellenes hatásról.

Ma már egyre elismertebb a rákgyógyítás területén is a kannabisz, de egyelőre nem mint főterápia, hanem mint kiegészítő eljárás.

A kannabisz nem egy csodaszer, mely bárkit bármilyen előrehaladott rákból képes kigyógyítani, ez egy másik fontos tény.

David eleve hiányzó vékonybéllel, súlyos áttétekkel kezdte meg annak idején a kezelést, mellyel úgy néz ki, hogy csak ideig-óráig tudta legyőzni a rákot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!