CímlapsztorikTudomány

4 civilizáció van a galaxisban, mely kiirthatja az emberiséget – figyelmeztet egy tudós

Szerinte azonnal fel kell hagyni az űrbe küldött üzenetek sugárzásával. Minden más civilizáció némaságba burkolózott, ezért nem “látunk és hallunk” semmit…

Ártó szándékú fajok is megláthatnak, meghallhatnak minket

Nem biztos, hogy jó ötlet üzeneteket küldeni a galaxis peremére, mert lehetséges, hogy olyanok is meghallják, akiknek nem kellene

– véli Alberto Caballero.

Hirdetés

Ez a fajta kapcsolatkeresés azonban nem biztos, hogy előnyös – hangoztatja a Vice szerint egy amatőr csillagász, Alberto Caballero, aki a Vigo Egyetem doktorandusza.

Szerinte hibás azt gondolni, hogy a galaxisunkban nem lehetnek fejlett civilizációk, így az üzengetés akár végzetes is lehet.

Pláne hogy már a Hitler által rendezett olimpia sugárzása is kikerült a viléágűrba, akkor még akarva-akaratlanul.

Azóta pedig amúgy is sugározzuk a kozmoszba a rengeteg “zajt” magunkról, ám a konkrétan még távolabbra küldött, célzott, és a Föld helyét meghatározó üzenetek elhozhatják az emberiség pusztulását is.

4 fejlett, de ártó szándékú civilizáció is lehet a galaxisunkban

A csillagász egy eddig nem ellenőrzött munkájában azt is megbecsülte, hány ilyen civilizáció létezhet: úgy számolt, hogy legalább négy ilyen lehet odakinn, és ezeket akár gonosz szándék is vezérelheti.

Caballero úgy véli, hogy a négy – potenciálisan létező – civilizáció az emberhez hasonló fejlettségnél tarthat, de elképzelhető, hogy olyan is akad köztük, ami a csillagközi utazásra is képes.

A csillagász egyébként egy tudós munkáját használva tett megállapításokat, de mint hangsúlyozta: ezek nem tudományos eredmények, csupán feltételezések.

Ezektől pedig azt reméli, hogy a kutatók is átgondolják, tényleg kell-e üzenet küldjünk a világűr ismeretlen szegleteibe.

Több tudós figyelmeztetett már

Az elmúlt években már több tudós tette le a voksát amellett, hogy nem kellene az emberiségnek ennyire “hangoskodnia” a kozmoszban.

Hirdetés

Stephen Hawking egykor azt mondta, hogy könnyen lehet, hogy úgy járnánk, mint az indián őslakosok, amikor Kolumbusz és csapatai “betoppantak” Amerikába.

Egy német tudós szintén azt mondta, hogy az emberiség úgy viselkedik, mint egy félelmetes, szörnyekkel teli erdőben lámpással szaladgáló, üvöltöző kisgyermek.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.