CímlapsztorikTech-Kütyük

4 nap alatt telepítik az örök garanciás Tesla napelemes cserepeket

Az ígéretek szerint ráadásul törhetetlen és olcsóbb is lehet majd mint a hagyományos, miközben az egész ház áramellátását megoldja.

Tényleg a nyakunkon a Tesla korábban örök garanciásnak beharangozott napelemei?

A Tesla komoly erőfeszítéseket tesz, hogy fel tudja gyorsítani napelemes cserepeinek telepítését.

Hirdetés

Bár a folyamat bizonyos esetekben még mindig hosszadalmas, időnként elképesztő sebességgel tudják átadni az otthoni napelemeket.

Time-lapse készült arról, ahogy négy nap alatt felszerelik a Solar Roof napelemes cserepeket egy amerikai otthon tetejére

– írja az Electrek.

Az elképesztő sebességű munka a kansasi Topeka közelében zajlott. A videó kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a tetőt nem a Tesla, hanem a Weddle and Sons Roofing vállalat telepítette.

A vállalat folyamatosan vizsgálja, hogy miként gyorsíthatná a telepítést.

Ennek részeként a Tesla egyre több szerződést köt kifejezetten ilyen munkákkal foglalkozó cégekkel, a napelemes cserepeket pedig kiküldik a Weddle and Sons Roofinghoz hasonló vállalatoknak – a mostani felvétel is egy ilyen projekt során készült el.

A cég a videó bemutatójában azt írja, egy nagyjából 371 négyzetméteres tetőrészre szerelték fel a 15 kilowattos cserepeket, illetve a hozzájuk tartozó burkolatokat.

A meglévő tetőt már korábban, egyetlen nap alatt bontották le, és az alapozó rétegeket is aznap vitték fel.

Utóbbiakkal a Teslának voltak már gondjai, a topekai ház esetében ezért a Firestone gumiipari vállalat duplarétegű termékét használták.

Hirdetés

A Tesla legújabb generációs napelemes cserepei ugyan egy ideje már a piacon vannak, de láthatóan még az ügyfeleknél tesztelik, hogy miként is lehet a leghatékonyabban telepíteni a rendszert.

Bár ez több vásárlónál is kellemetlenségekkel jár, szép lassan kezd kiforrni a technológia, ebben pedig a vállalat egyéb napelemes partnereinek is komoly szerep jut.

A Tesla még viszonylag újnak számít a napelemes piacon, igaz, a vállalat már így is az ipar egyik legkomolyabb szereplőjévé vált. A cég egyik fő erejét az adja, hogy rendkívül olcsón kínálja a napenergiát.

Az ígéreteik szerint ugyanis a napelemes cserepek olcsóbbak lesznek majd, mint a hagyományos változatok.

Hogy mennyire “erősek”, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a rezsigyilkosnak is beharangozott cserepek akár egy egész kertes ház áramellátását ki bírják szolgálni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.