CímlapsztorikÉrdekes világ

4 rosszindulatú földönkívüli faj van a Tejútrendszerben -figyelmeztetnek a tudósok

Az emberiség a halálos ítéletét készíti elő az űrbe küldött üzenetekkel – állítják.

Ha ez igaz, akkor megkezdődhetett a visszaszámlálás, és ugyanarra a sorsra juthatunk, mint annak idején Amerika őslakosai, amikor Kolumbusz betoppant…

Annak idején már Stephen hawking is élt ezzel a hasonlattal és azt állította, hogy ha üzeneteket küldözget szét az emberiség a mélyűrbe, akkor akaratlanul is felhívhatjuk olyan civilizációk figyelmét, amiknek nem kellene.

Hirdetés

Lehetséges, hogy ugyan nem gonoszak az idegenek, de semlegesek, és úgy tekintenek majd ránk, mint a hangyákra, vagy bogarakta.

Mint amikor egy felfedező a dzsungelben kutat és időnként bizony eltapos számos fajt, mert közömbös.

Ha valaha idegenek látogatnak el a Földre, az nagyon hasonlóan végződhet ahhoz, mint amikor Kolumbusz betoppant Amerikába.

Mint tudjuk, ez végzetes volt az őslakos indiánok számára…

Egy friss tanulmány szerint, melyet a METI készített, több, egész pontosna négy rosszindulatú civilizáció létezhet a Tejútrendszerben.

Számításaik szerint ha 18.000 csilalgközi üzenetet küldönk ki az űrbe, különböző irányba, akkor az esélye annak, hogy ezek az ártó szándékű fajok rátaláljanak a jelek forrására, már akkorára nő, mint egy lehetséges aszteroida becsapódás.

Ez pedig csillagászati értelemben igen jelentős.

A tanulmány – amelyet még nem értékeltek – a “A rosszindulatú földönkívüli civilizációk előfordulásának becslése” címet viseli, és Alberto Caballero, a spanyolországi Vigo Egyetem konfliktusmegoldó doktorandusza és egy másik tanulmány szerzője írta, amelyet a hónap elején a Cambridge-i Egyetem lektorált International Journal of Astrobiology című folyóiratában publikáltak, amely megpróbálta elemezni a híres Hűha! jel eredetét.

Caballero azt mondja, hogy olyan feltételezéseket kellett tennie, amelyek nagyon megnehezítik annak megállapítását, hogy a számításai helyeseke. A tanulmány elkészítéséhez azt kutatta, hogy az elmúlt 50 évben hány külső “invázió” történt a Földön, vagyis hány olyan ország volt, amely más
országokat támadott meg.

Hirdetés

Ezt követően az adatokat felhasználta az ismert és becsült exobolygók, valamint a potenciálisan lakható exobolygók számát figyelembe véve

Claudio Maccone olasz SETI-tudós becslése alapján, amely szerint a Tejútrendszerben akár 15785 civilizáció is előfordulhat.

Caballero arra a következtetésre jut, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ellenséges idegen faj megtámadja a Földet.

“Egy olyan civilizáció földönkívüli inváziójának valószínűsége, amely bolygójának üzenünk, körülbelül két nagyságrenddel kisebb, mint egy bolygógyilkos aszteroida becsapódásának valószínűsége,” ami 100 millió évenként fordul elő -írja a tanulmányban

Azonban a veszély ettől még sajnos valós, bármennyire kicsi is…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.