CímlapsztorikEgészségünkTudomány

45 éves férfi fiatalodik vissza 18 évessé: legyőzhető és visszafordítható az öregedés

A nagyszabású kísérlet első éve után már döbbenetes eredmények és változások látszanak.

A kutatók orvostudományos csodáról beszélnek, már 5 évet fiatalodott a biológiai életkora a kísérleti alanynak.

45 éves férfi akar újra 18 éves lenni

A kísérleti alany, Bryan Johnson egy 45 éves férfi, aki évente mintegy hétmilliárd forintnak megfelelő összeget költ a különféle tudományos áttörést ígérő kezelésekre és egy év elteltével már most sokkoló eredmények tárultak a világ lé.

Hirdetés

Jelenleg is számos olyan kutatás van folyamatban, amelyek őssejtekkel, génterápiával vagy egyéb módon igyekeznek gátat szabni az öregedésnek, egy kaliforniai férfi viszont úgy döntött, hogy ezek nélkül is képes elérni a célját, ami nem más, mint hogy minden szempontból visszafiatalodjon 18 évessé.

Világtörténelmi jelentőségű projekt

A több mint egy éve indult Project Blueprint (azaz “tervrajz projekt”) keretében 30 egészségügyi szakértő figyeli nagyjából minden mozdulatát, akik rendszeresen elemzik a férfi egyes szerveinek egészségi állapotát.

A lap szerint Johnson idén mintegy kétmillió dollárt, azaz hétmilliárd forintot fog elkölteni a projektre, amitől azt várja, hogy az agya, a szíve, a mája, a tüdeje, a bőre, de még a nemi szerve is olyan fiatal lesz biológiailag, mint egy 18 évesé.

Ehhez azonban nem kevés áldozatot is kell hoznia:

A Project Blueprint alapját egy nagyon szigorú diéta képezi, amelynek jegyében Johnson minden nap pontosan 1977 kalóriányi, kizárólag vegán élelmiszert fogyaszt el.

Minden nap ugyanakkor fekszik le aludni és napi több órát edz.

Tényleg éveket fiatalodott

“Senki sem nyomja olyan keményen, mint ő” – vázolta a helyzetet a belgyógyász, aki azt is elárulta, hogy a kezelések hatása már egy év után is határozottan érzékelhető.

Orvosai szerint Johnsonnak legalább öt évvel sikerült csökkentenie a biológiai életkorát,

az elmúlt egy évben pedig az összes markere jelentősen javult: a szíve olyan állapotban van, mint egy átlagos 37 évesé, a bőre mint egy 28 évesé, a tüdőkapacitása pedig mint egy 18 évesé.

Hirdetés

Johnson tehát bizonyos szempontból már most teljesítette a célját, legalábbis annyiban, hogy bebizonyította, a megfelelő életmóddal lehetséges elérni, hogy az emberek orvosi értelemben megfiatalodjanak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!