CímlapsztorikEgészségünk

5 fehér méreg, amit minden nap fogyasztasz, ezzel “gyilkolod” magad – kerüld el őket

Bizonyított tény, hogy komoly veszély rejlik bennük, sokszor csak “fehér halálként” hivatkoznak rájuk.

Az élelmiszeripar számtalan olyan dolgot hozott már forgalomba, amivel kapcsolatban meglehetősen meggondolatlanok voltak.

Azóta számos tanulmány bizonyította, hogy az itt felsorolt 5 fehér dolog valójában mérgező a szervezet számára.

Hirdetés

Noha a maximálisan bevitt adagok alatt maradunk, elvileg nem károsat, a hétköznapokban könnyű ezeket túllépni, és sokan nem is figyelünk kellően oda.

Miktől érdemes óvnod magad?

Pasztőrözött “bolti” tej

Ez tulajdonképpen egy olyan tej, ami alig hasonlít az eredeti házi tejre, legalábbis amiken “keresztülmegy”… na az külön megérne egy misét!

A pasztőrözés folyamata eltávolítja a tejből az összes jó enzimet és a vitaminokat – például C-vitamint, B6 vitamint és B12 vitamint. Ráadásul közben olyan hormonok és antibiotikumok kerülnek a tejbe, amelyek szintén nem kívánatosak az egészségre nézve.

Finomított cukor

A cukor egyáltalán nem élelmiszer sok meghatározás szerint sem. Üres kalóriák garmadáját tartalmazza, és nem egészséges.

Szükségünk van a cukorra, de sokkal természetesebb formában, fruktózként – gyümölcs cukorként – érdemesebb bevinni a szervezetünkbe.

A cukor nem más, mint tisztán kémiai anyag, legalábbis a fehér cukor. Ez a vegyi anyag valójában cukornádból vagy cukorrépából kivont növényi forrás.

A felszeletelt növényt áztatják, kipréselik, majd mésszel tisztítják, és ilyenkor a szennyeződésekkel együtt minden szerves anyagot ki is vonnak a cukros oldatból.

Fehér finomított liszt

A fehér liszt nem csak keményítőből áll, ezt sokan nem tudják. A finomítási eljárás során alig marad benne tápanyag az eredeti gabonából.

Hirdetés

Ez abból adódik, hogy lekoptatják a búzaszemek külső rétegét, az értékes csírát és a korpát, mert ezek romlandóak.

Így egy üres kalóriákat tartalmazó fehér masszát kapunk, ami sokak szerint egyáltalán nem élelmiszer, hanem egy tápérték nélküli “valami”.

Finom só

A sóra is ugynaaz igaz részben, mint a cukorra. Nme valódi élelmiszer, gyakran nincs is benne semmi tápanyag a szervezet számára.

Ugyanis a többi értékes alkotó elemet a kémiai eljárások során eltávolították belőle.

Sokan úgy gondolják, hogy az asztali só egészségesebb lesz, ha jóddal és fluoriddal dúsítják, az igazság azonban az, hogy ez a két elem csak veszélyessé teszi a nátrium-kloridot.

Jódra és fluoridra természetesen szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működjön, ám az már egyáltalán nem mindegy, hogyan jut hozzá.

Fehér rizs

Tudtad, hogy a fehér rizs feldolgozása magában foglalja azt a finomítási eljárást, amely eltávolítja a külső réteget és a csírákat?

Az egyetlen, ami megmarad, az az endospermium, avagy a magbél, mely főleg keményítőt tartalmaz.

Tudnod kell azt is, hogy a fehér rizs jelentősen növeli a glükóz szintet a vérben, amely által nagyobb az esély a diabéteszre is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!