Misztikum

Eltitkolt Jézus-akták: avagy Bibliából kitiltott evangéliumok – ősbűnben fogant egyház?

Az egyház őrjöngene, ha ezek széles nyilvánosság előtt ismertté válnának…

A Bibliából “száműzve”, a Vatikán parancsára

A történelem során, főleg a niceai zsinaton és előtte rengeteg irodalmi művet száműztek el a Biblia közeléből és magából a Bibliából.

Kevesen tudják ugyanis, de a Szent Könyv sokkal terjedelmesebb, nagyobb volt, mint azt korábban bárki gondolta volna.

Hirdetés

Ezek egy része tiltott evangéliumokból állt, melyek jelentősen árnyalták Jézus személyét, nem éppen minden esetben egy szent életű embernek bemutatva.

Lásd Máriát, mint Jézus feleségét bemutató apokrif iratok, vagy Barnabás evangéliuma, mely konkrétan arra tesz utalást, hogy a keresztre feszítés egy hazugság volt, és valójában nem is Jézus szenvedett a Golgotáén.

De említhetnénk a Jézus hiányzó gyerekkori éveit tartalmazó Tamás evangéliumát is…

Ezek mind egy sokkal színesebb “jézusi alakot” adtak volna a világnak, az egyháznak azonban túl sok volt ez, és egy egyszerűbb, elfogadhatóbb Jézust akartak megalkotni, egy koherensebb sztorit.

“Elsikált” történelem, kitörölt Jézus

Az egyeduralkodóvá lett keresztény vallás Jézus tanain alapuló hittételeinek egységessé tétele elkerülhetetlenné vált az egyház számára, hatalmi helyzetének és befolyásának megőrzése végett.

Ekkor zajlott le a kanonizáció, az a folyamat, amelynek során a Jézus életéről és tanításáról szóló, egyedül hitelesnek elfogadott és Istentől sugalmazottnak tartott írásokat összeállították.

Ekkor “csalták el” Jézus valódi tetteit és életét…

Az úgynevezett apokrif iratok számtalan különböző kéziratban maradtak fenn, így az egyház nem tudta őket teljesen kigyomlálni a köztudatból, noha nagyon szerették volna.

Iratok, amikről még a mindenkori pápák sem tudhatnak

Nikodémus evangéliuma például Mária élettörténetétől kezdve, Jézus megszületésén át egészen a mennybemeneteléig tárgyalja életét és evilági küldetését.

Hirdetés

Ezekkel az iratokkal, dokumentumokkal kapcsolatban nem egyszer a megsemmisítésükről határoztak.

Éppen ezért vannak ma olyan evangéliumok is, melyek annyira hiányosak, hogy csak szavak, vagy a nevük, esetleg néhány mondat maradt fenn belőlük.

Pedig ezek ki tudja, hogy mekkora titkot rejthetnének Jézussal és az egyházzal kapcsolatban.

Egyesek gyanúja szerint az összes apokrif irat egyfajta “lenyomata” vagy hiteles másolata teljes egészében megvan a vatikáni Titkos Levéltárban, annak is egy olyan részlegében, amiről a közvélemény, de még a mindenkori pápák sem tudnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!