CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

50 éve él a hálózaton kívül családjával: soha nem volt még ilyen boldog

Szerinte így lehetne felszabadítani az átlagembert az energia és kőzműrabszolgaságból.

Charles Bello nem napok óta, hanem már több mint 50 éve él a hálózaton kívül a családjával.

Charles Bello és felesége, Vanna Rae 1968-ban 97 hektárnyi vörösfenyő erdőbe költöztek, és egyszerű módon a földből akartak élni.

Hirdetés

Összes megtakarításukat a föld megvásárlására költötték, és elkezdtek együtt dolgozni otthonuk felépítésén saját maguk.

Az első építmény egy A-keretes ház volt, amelyet 5 nap alatt állítottak fel, és körülbelül 2800 dollárba került.

Az ingatlan, amelyet Charles Bello vásárolt, félórányi autóútra volt egy földúton.

Amikor megérkeztek, még csupasz föld volt, tehát Charles-nak ki kellett építenie saját infrastruktúráját, hidakat és utakat. A híd, amelyet egy rönk tetejére épített, kibírta az időt, és körülbelül 40 éve áll ott.

„Minden ezen a farmon, amit látni lehet, nem volt itt. Soha nem vettünk fel segítőt. Idejöttünk erre a földre szinte semmi pénzzel,” mondta Bello.

Évtizedekig nem használtak hűtőt és telefonokat, de végül napelemes paneleket és kábeleket szereltek fel a telefonvonalakhoz.

15 évet töltöttek az A-keretes házban, és végül építettek egy faházat. Majdnem egy évtizedig éltek ott, amíg a fák el nem kezdték eltakarni a kilátást.

Charles Bello 1991-ben tervezte a Parabolic Glass House-t, amelynek ívelt fatetője és 2 íves ablakfala van, és úgy néz ki, mintha a fák körülölelték volna. Ez az épület a fő hangsúly Kirsten Dirksen videós körútján a Bello birtokon.

A házaspár 8500 dollárért építette ezt a szerkezetet faanyagból, amelyet maguk készítettek, és a kályháktól a kilincsekig mindenhez megmentett anyagokat használtak. Napenergiára és gázra támaszkodtak az áramellátásban, és építettek egy beásott üvegházat, amely biztosította számukra az élelmet.

Hirdetés

Befőzték és tartósították élelmiszereiket, és hónapokig életben maradtak anélkül, hogy ellátogattak volna az élelmiszerboltba. Két fiúgyermekük otthoni oktatásban részesült, a házaspár pedig karácsonyfák eladásából tartotta fenn magát.

Még egy kedvenc szarvasuk is eljött hozzájuk a konyhájukba, és lefeküdt nézni a családot.

Ezen a telken a legtöbb idős fát a 20. század elején kivágták, de Charles Bello a század másik felét a föld helyreállításával töltötte.

A házaspár 1997-ben hozta létre a Redwood Forest Institute-ot, amelynek célja az erdő fenntartása és megőrzése volt. Gondosan kiválasztottak 1000 fát, hogy 2 évezredig megőrizzék az öreg fák következő generációját.

Charles most 88 éves, és eltökélt szándéka, hogy utódokat keressen.

Továbbra is reméli, hogy talál három, a negyvenes éveik elején járó, anyagilag független hivatásos házaspárt, akik 52 évre szeretnének letelepedni ezen a különleges helyen a maga fenntartható életmódjával, ahol az ember inkább önmagáért dolgozik, mintsem városi életet él.

Charles Bello jelenleg vendégházakat épít, amelyek reményei szerint finanszírozhatják vállalkozását.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.