6 tuti módszer a paradicsomtermés fokozására – így lesz nagyon sok és nagyon szép!
Filléres megoldások, ráadásul teljesen vegyszermentesek!
Ha szeretnél finom és egészséges paradicsomokat fogyasztani idén nyáron, akkor termeld meg magadnak, bio módszerek segítségével.
A következő összeállításból kiderül, hogy melyek a legjobb házi, környezetbarát módszerek, amelyekkel csodás paradicsomokat szüretelhetsz le.
Sörélesztő
Egy 3 literes edénybe tegyél egy fél bögre cukrot, amelyhez előzőleg hozzákevertél 100 g sörélesztőt, majd töltsd fel vízzel az edényt, és född le. Várj egy hétig, majd egy pohárral ebből az élesztős készítményből adj hozzá 10 liter vízhez, és azzal öntözd meg a paradicsomaid tövét.
Csalán
A csalánt könnyű beszerezni, és így védekezni a paradicsom okozta kártevőkkel szemben.
Egy 10 literes fazekat tölts meg félig friss, virág- és gyökér nélküli csalánnal, majd tölts erre rá langyos vizet.
Hagyd állni 7-10 napig az egészet, majd öntözd ezzel a paradicsomaidat.
Hamuval kevert víz
Egy nagyobb tálba rakj bele 500 g hamut, majd önts rá 5 liter forrásban lévő vizet.
Mikor a hamu leszállt az edény aljára, óvatosan a vizet töltsd át egy másik edénybe, de úgy, hogy a hamu ne menjen át.
Ehhez még adj hozzá 5 liter esővizet, és ezzel öntözd a paradicsomokat.
Tej
Bármilyen tej remekül védi a paradicsomot, így 9 liter vízhez keverj hozzá 1 liter tejet, valamint adj hozzá 30 csepp jód tinktúrát, és 7-10 napig öntözd ezzel a növényeket.
Banánhéj
A banánhéjt ne dobd ki, mert magnéziumban és káliumban gazdag, ami jót tesz a paradicsomoknak.
Csak daráld le, és szórd a növények gyökeréhez, így a paradicsomok erősek lesznek és egészséges terméseket hoznak.
Szódabikarbóna
1-2 kiskanál szódabikarbónát tegyél bele 1 liter langyos vízbe, és ezzel öntözd meg a paradicsomokat. A leveleket meg szórd meg hamuval.