Érdekes világMisztikum

60 éve ismétlődő szeizmikus jelek érkeznek a Föld felszíne alól: létezhet a Belső Föld királysága?

Senki sem tudja a mai napig, hogy mi adja le a jeleket.

Egyesek szerint a Föld “szívdobbanásáról” van szó, mások szerint egy ismeretlen, párhuzamos földalatti civilizáció kapcsolatfelvétele.

A szeizmológusok az elmúlt 60 évben minden 26-ik másodpercben egy mindenütt jelen lévő impulzust észleltek a Föld mélyéről.

Hirdetés

A rejtélyes mikroszeizmikus jel okait érintő vita évtizedek óta tart és számos meggyőző hipotézis született, de a tudósok még mindig nem tudják határozottan, mi áll a jelenség hátterében.

Először a 60-as években Jack Oliver geológus mérte ezeket a jeleket, azóta folyamatosan ismétlődnek, pontosabban olyan, mintha egy és ugyanazon jel ismétlődne.

Az impulzus sokkal erősebb, amikor viharok dúlnak a Földön.

A 26 másodpercenként ismétlődő jelről sok geológus úgy tartja, hogy a Föld “szívverése”, de tudományos magyarázat egyértelműen nincs rá, csak anekdoták.

2005-ben Greg Bensen geológus hallgató volt az, aki képes volt “visszakövetni” az impulzus forrását, ezt pedig nagyjából a Guineai-öbölre vezette vissza, Afrika Nyugati-partjainál.

Ezen belül is a legnagyobb valószínűséggel a Bonny-öböl lehet a “forrás”.

Azt azonban soha nem sikerült kideríteni, hogy ott mi okozza pontosan.

Egyesek szerint a Nap idézi elő. Ám erre sem találtak soha konkrét bizonyítékokat.

Éppen ezért szárnyra kaptak igencsak érdekes teóriák is a szeizmikus jel forrása kapcsán, például az, hogy egy ismeretlen, földfelszín alatt élő ismeretlen civilizáció “jelei” lehetnek ezek az ismétlődések.

Hirdetés

Mint egy ősi SOS-jel, vagy valamiféle kapcsolatfelvételi szándékkal küldött “koppanás”.

Ellenben a szektpikus kutatók szerint az oka az lehet, hogy ez a különleges hely a hatalmas észak-amerikai kontinentális talapzat szélén (messze az óceán feneke alatt)

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.