CímlapsztorikTudomány

Valami a covidnál is sokkal borzalmasabb szabadulhat Európára Szibéria jege alól

A tudósok azt gondolták, már rég eltűnt a rettegett betegség. Újabb megbetegedésekről érkeznek azonban hírek, amik aggasztóak.

Bár az emberiség most a koronavírus terjedésével van elfoglalva, mely a fél bolygót lebénította, és egy egyre erőteljesebb gazdasági válságot eredményezhet, elégég baljós hírek érkeznek Szibéria felől.

Az utóbbi években valami sokkal nagyobb, titokzatosabb, és veszélyesebb kezdett el terjedni.

Hirdetés

Egy olyan dolog, ami legalább tízszer, ha nem hússzor halálosabb a covidnál, és az emberiség, de még maga a WHO is azt gondolta róla, hogy sikerült eltakarítani a Föld színéről.

Európát egyszer már legyalulta, akkoriban csak fekete halálként ismerték az emberek.

A 19 és 20. század hozta meg az áttörést és a modern orvostudomány fejlődésével sikerült csajnem teljesen eltörölnünk.

Eddig…

Kicsit korai is volt a WHO egy korábbi közleménye. 1979-ben az ENSZ egészségügyi szervezete (WHO) hivatalosan bejelentette, hogy a fekete himlő immár a múlté:

Nem lesz több ilyen megbetegedés.

Ugyanis éppen pont a 70-es évek óta kezdett el melegedni és lassan felolvadni Szibéria sarkvidéke, a fagyott tundra talaj.

A permafroszt, több ezer éve jeges állapotban lévő masszája fellazult, és gázkitörések formájában rengeteg olyan dolog kerül felszínre, ami korábban a mélybe volt zárva.

Az utóbbi 5-10 évben így kerültek elő olyan tetemek, emberiek és állatiak is, melyek különféle baktériumokat és ősi vírusokat tartalmaztak.

Hirdetés

Az ősi vírusok egy része halálos veszélyt jelenthet ránk nézve, ha elkezdenek “feléledni” a kiolvadás után és elszaporodnak a bolygónk felszínén, mivel ezekkel az emberi szervezet egyszerűen nem tud mit kezdeni.

Szibériában számos olyan temető van, amelyben fekete himlőben elhunyt emberek tetemei nyugszanak. A fagy konzerválta a tetemeket, és bennük a kórokozókat.

Az utóbbi évejben több elszigetelt, de mégis aggasztó megbetegedést jelentettek Szibéria felől.

A fekete himlő kórházi körülmények között, antibiotikumokkal kezelhető, ám a világ jelenleg nincs felkészülve nagyobb járványra, amikor rövid időn belül százezrek betegednek és halnak meg.

Főleg úgy, hogy egy a covid által erősen megtépázott egészségügyi rendszernek kellene felvennie a csatát egy olyan halálos pusztítóval, mely végig a jég alatt szunnyadt.

És mely Európa lakkosságát majdnem teljesen “kinyírta”, gyakorlatilag megtizedelte a lakók számát…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.