CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

7 meghökkentő tény Ferenc pápáról, avagy durván félreismerte a világ?

Kokain alapanyagot rág, már csak fél tüdővel él egy fertőzés miatt, szerinte nincs pokol, és a Jézussal való kapcsolat veszélyes és kerülendő és ez még csak a “jéghegy csúcsa”…

Kokain rágcsálás?

Ferenc pápa a többször szűk körben megemlítette, hogy Bolíviában tett látogatásakor kokalevelet szeretne rágni.

Ez a növény alapja a kokainnak és Dél-Amerikában terem, az őslakosok gyakorta rágják. Federico Lombardi pápai szóvivő mindezt csupán úgy kommentálta: A pápa majd eldönti, hogy rág-e kokalevelet a magassági betegség kivédésére bolíviai látogatásakor.

Hirdetés

Végül rágott is.

Evolúció, és ami a Vatikánt is ledöbbentette

Ferenc pápa evolúciós elméletről szóló kijelentése is megbotránkoztatta a katolikus köröket. „Az evolúció és az ősrobbanás elméletei valósak, és Isten nem egy varázsló varázspálcával – jelentette ki Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémián.

A szakértők szerint ezzel vége az áltudományos az intelligens tervezésnek, amelyeket még elődje, XVI. Benedek is támogatott. A pápa szerint azonban egyik tudományos elmélet sem inkompatibilis a teremtő létezésével, szerinte sokkal inkább igénylik azt.

Fél tüdővel él egy fertőzés miatt

Manapság ritkaságnak számít eltávolítani a tüdő egy részét, antibiotikumos kezeléssel felül lehet kerekedni szinte az összes tüdőfertőzésen, beleértve a tuberkulózist.

A szerv részleges eltávolítására előrehaladott tüdőrák esetében kerülhet sor.

Az 1936-ban született Ferenc pápa kamaszkorában azonban még nem voltak elég hatékonyak az antibiotikumok, így az orvosok drasztikus megoldásokat is számba vettek a fertőzések kezelésére.

Szerinte a Jézussal való kapcsolat veszélyes és kerülendő?

Nagy port kavart egy korábbi, nyilvános beszédében elmondott bizarr állásfolalás. Erről már itt írtunk részletesebben is.

A kamerák előtt, legalább 33.000 keresztény hívő előtt mondta el, hogy a Jézussal való közeli, “személyes” kapcsolatot kerülni kell, mert az nem csak veszélyes, de ártalmas is.

Persze sokan úgy vannak vele, hogy ez csak egy a szövegkörnyezetből kiragadott mondat, és valójában a pápa ezzel egészen mást akart mondani.

Hirdetés

Tény, hogy elég félreérthető, de egy pápától elvárható lenne a jó és tiszta fogalmazás.

Önkényesen változtatta meg a Miatyánk szövegét

Ferenc pápa már 2017. decemberében beszélt arról egy tévéinterjúban, hogy a római katolikus egyháznak meg kellene változtatnia a „ne vigy minket a kísértésbe” sor fordítását a világ legismertebb keresztény imájában.

Az egyházfő szerint a pontosításra azért van szükség, mert Isten nem viszi kísértésbe a saját gyermekeit, azt a Sátán teszi, így aztán a helyes megfogalmazás a “ne engedj minket kísértésbe esni”.

Philip Lawler, a Catholic World News szerkesztője azt kérdezi a New York Times-ban:

„Hol fog ez megállni?” Szerinte Ferencnek immár szokásává vált a hívek összezavarása, így nincs mit csodálkozni azon, hogy egyre csak nő a feszültség a nyájon belül.

Valójában nincs is pokol?

A pokolról nagyon kevés szó esik a Bibliában és magában a keresztény vallásban is.

A teljes és végső igazság a pokolról, ami a pápa szent meggyőződése.

Az igazságon világszerte rengetegen rökönyödtek meg. Ferenc pápa amúgy is nagy újító és sokszor gondolkodott már máshogy bizonyos dolgokról.

Ferenc pápa egy 93 éves ateistával való beszélgetés során jelentette ki:

„A pokol nem létezik”.

Őszentsége szerint ugyanis a bűnös lelkeket nem kínozza Lucifer az idők végeztéig, helyette szimplán eltűnnek a semmibe.

„Nem bűnhődnek meg a vétkesek. Azok, akik megbánják bűneiket, elnyerik Isten bocsánatát, s azon lelkek közé kerülnek, akik imádkoztak hozzá” – mondta.

„Ám azok, akik nem bánják meg bűneiket, s ezáltal nem nyerhetnek bocsánatot, eltűnnek”

– folytatta.

Ez később kínos magyarázkodásra késztette magát a Vatikánt is, mire végül sikerült mindent kitisztázni, hogy a pápa mit és hogyan is értett valójában.

Az első nem európai gyökerű pápa

Sokak szerint ráadásul nem is véletlenül. Rengeteg különféle összeesküvés elmélet létezik azzal kapcsolatban, hogy Ferenc pápa a migráció elfogadtatására lett a trónszékbe ültetve.

Hogy az európai tömegekkel elhitesse: szükség van a menekültekkel kapcsolatos szolidaritásra.

Mivel elődje, XVI: Benedek ellenállt volna, ezért belső puccsot szítottak ellene, és Ferenc pápa került ennek a kis “lázadásnak” az élére.

Persze könnyen lehet, hogy nincs semmi a Ferenc pápát, mint a modern keresztényüldözések fakó lovasát bemutató konteók mögött, mindenesetre érdekes szerepei voltak a 2015-ös menekültválság kapcsán, amikor is alig állt ki Európa értékei mellett, szemben a bevándorlókéval.

A bal nyitókép illusztráció!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.