24 ezer vegyi anyag van a palackozott vízben: az endokrin rendszert is károsítják a testen belül!
Egy átfogó vizsgálat során DEHF nevű lágyító vegyi anyag egyértelműen azonosítható volt a vizsgált vizekben, mint a legkövetkezetesebb és legnyilvánvalóbb bűnös az anti-ösztrogén aktivitás okozójaként, 24 ezer más káros anyag mellett…
És EZT itatják velünk nap mint nap a nagyvállalatok!
Ijesztő tendenciák
Hátborzongató abba belegondolni, hogy hol tart ma az élelmiszeripar 50 évvel ezelőtthöz képest.
Ma már olyan formában vannak jelen az ételeink, melyek tele vannak tartósítószerekkel és stabilizátorokkal.
Ugyanez a helyzet a rengeteg helyen különféle adalékokkal dúsított ivóvízzel, vagy palackozott vizekkel is.
Arról pedig nagyon keveset beszélnek a szakértők, hogy egy-egy palack ásványvízben 24 ezer féle mérgező vegyület is megtalálható.
Jobb ugyanis, ha az emberek ezt nem tudják, hiszen nem tudnának nyugodtan aludni sem…
Mérgek a palack mögött
Rengeteg olyan anyag válik ki, oldódik bele a vízbe a műanyag palackok nagy részéből, melyek egyáltalán nem a szervezetünkbe valók.
Csak hogy néhány példát említsünk:
biszfenol A (BPA)
(EDC), ami di(2-ethylhexyl) fumarate,
DEHF néven ismert, szabályozatlan vegyi anyag
… és még sorolhatnánk…
Egy vizsgálat összesen 24 EZER vegyi anyagot mutatott ki átlagosan a palackozott vizekben. Lényegében vegyi anyag koktélt itatnak velünk nap mint nap.
Anti-ösztrogén hatásúak a vizek, súlyos következményekkel
A német tnaulmány azt is megállapította, hogy ezek az anyagok túlnyomó részt hormonális hatásokkla járnak, de a daganat képződésben is szerepük lehet, emellett hosszabb távon a szervezetünk endokrin rendszerét is károsítják.
Számszerűsítve összesen egyébként 24.520 fajt a mesterséges vagy vegyi anyagot találtak a vízmintákban.
A tanulmány kiadott kivonata megmagyarázza, hogy a 18 palackozott víz termék közül 13-nál “jelentős” anti-ösztrogén aktivitást figyeltek meg, miközben a 18 mintából 16-nál úgy találták, hogy gátolja a test androgén receptorait meghökkentő 90 százalékos mértékben.
Veszélyesebbek, mint hinnénk
Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a palackozott vizek a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem olyan egészségesek, mint azt a gyártók állítják róluk.
Hő hatására, vagy a napfénynek kitettség során ezek a durva vegyi anyagok bizony a vízbe oldódhatnak.
Egyesek pedig még azt is felvetették, hogy az elmúlt 20 évben egyre nagyobb számban jelentkező civilizációk betegségekért is az ásványvíz fogyasztása tehető felelőssé, noha ezt még hivatalosan nem sikerült bizonyítani.