A legjobb természetes immunerősítő: a homoktövis jótékony hatásai – ezért érdemes fogyasztanod!
Mindenkinek az étrendjében ott lenne a helye!
A tudomány mai állása szerint a homoktövis több száz bioaktív hatóanyagot tartalmaz.
Éppen ezért sokan egy igazi természetes immunerősítőként tartják számon, nem véletlenül.
Már az ősi múltban is sokak által ismert és használt gyógynövény volt.
A gyümölcse és levele gyógyhatással rendelkezik. Kiemelkedően magas C-vitamint és komplexei mellett A-, E-, F-, B1-, B2-, P-vitaminokban, karotinokban, tokoferolban gazdag, tartalmaz bioflavonoidokat, magnéziumot, káliumot, cinket, különböző nyomelemeket, ásványi anyagokat és értékes esszenciális zsírsavakat.
Antioxidáns szerepe semlegesíti, leköti a szabad gyököket, erősíti a sejteket és ezáltal szintén immunerősítő hatást fejt ki.
A hidegen sajtolt homoktövis magolaj, a homoktövis velő és a homoktövis levél tea alkalmas leginkább immunerősítésre, de sokféle megjelenésének köszönhetően már fogyaszthatjuk homoktövis szörp, homoktövis velő mézzel formában, vagy házilag ízesítve limonádéként, hogy ízvilága kellemesebbé váljon.
A homoktövislé védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat.
Megfázás, általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek megpróbáltatásai után hatásos immunerősítő. Javíthatja az általános egészségi állapotot.
Így a homoktövis készítményeket érdemes kúraszerűen fogyasztani
A homoktövis beépítése étrendünkbe jótékony zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában.
Kedvező hatást gyakorol a gyomor- és nyombélfekélyre, védi, méregteleníti a májat.
Speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulásának lehetőségét.
Erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr megjelenését.
Hámosító és gyulladáscsökkentő hatású, segíti a sebgyógyulást is.