A Himalája só átverés: semmivel sem jobb, mint a hagyományos, borul a bili!
Még csak nem is a Himalájából származik. Az élelmiszeripar egyik legnagyobb svindlije!
Megdöbbentő, és sokan meg foknak rökönyödni, de a Himalája só már önmagában a nevében is hazudik.
Nem onnan származik, ahonnan elsőre gondolnánk, és egyáltalán nincs semmilyen egészségügyi előnye a fogyasztásának, mint ahogyan azt annyira nagy öles betűkkel és számos korábbi, előre kifizetett orvosok által megírt tanulmányban állították.
Az egészséges sónak hívott titulusa tehát merő hazugságokon alapul.
Ezt pedig a közelmúltban számos kutatás és konkrét kísérlet eredményei is alátámasztják.
A Himalája só semmiben sem különbözik a hagyományos sótól, mindössze annyiban, hogy rózsaszínű.
Különleges színével elütött a sima fehér sótól, misztikus, keleti nevével felébresztette mindenkiben a kíváncsiságot, így vált egyfajta egészséges slágertermékké.
De még csak nem is a Himalájából érkezik… 300 km-rel arrébb, a pakisztáni Khewra sóbányából, jó esetben.
Az ugyan igaz, hogy néhány olyan ásványi anyag és nyomelem van benne, ami a hagyományos sóban nincs meg, de a kutatások azt bizonyítják, hogy ezek nem adnak semmilyen plusz egészségügyi hatást.
A rózsaszín só 98 százalékban nátrium-klorid, ahogy az asztali só is.
Nagyjából két százaléka lenne az extra jótékony ásványi anyag, de amilyen kis mennyiségben fogyasztjuk a sót, annak a 2%-nak nem igazán lehet pozitív hatása.
Ugyan kevésbé van feldolgozva mint a fehér só, de rengeteg más hazugság van még körülötte.
Sőt, újabban állítólag egyre több a panasz arra, hogy rengeteg apró, mikroműanyag részecske is megtalálható egyes sófajtákban, ebbe beleértendő a Himalája só is.
Maga a só a vastól színeződik el, ennek a mennyisége azonban nem éri el azt a szintet, hogy bármiféle hatással legyen az egészségünkre.