CímlapsztorikÉrdekes világ

Ez mindenkivel ultra kicseszés! Óriási a felháborodás az új vásárlási idősáv miatt

Amellett hogy konkrétan semmi értelme, pont az időseket nem védi meg, akik császkálni fognak a boltokban egész nap, sokak szerint az egész csak látszatrendelkezés.

Orbán Viktor Hétfőn tett bejelentése óriási port kavart.

Nem csak azért, mert kicseszés szinte minden családdal, de értelme sincs, és pont az időseket nem védi meg sehogy.

Hirdetés

Nagyon sokan felháborodtak, hogy megint csak egy látszat rendelkezésről van szó, ami semmi jóhoz nem fog vezetni.

Sokan úgy gondolják, hogy az idősávnak nincs úgy értelme, ha közben az idősek egyébként bármikor elmehetnek a boltba, tehát ezzel nem az időseket védik, hanem a fiatalokat korlátozzák.

Azt is többen előre látják, hogy az eddigi embertömeg, ami eloszlott a nap folyamán, most az idősáv előtt és után fog besűrűsödni, ami ebben a pandémiás helyzetben nem éppen a legjobb.

A legtöbben nem értenek egyet a kormány legújabb intézkedésével, és úgy gondolják, hogy ideje lenne olyan rendelkezéseket hozniuk, amik tényleg hasznosak is.

Úgy vélik, ilyen intézkedések helyett inkább olyan problémákra kellene koncentrálniuk, mint például a munkahelyek tömeges elvesztése.

A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalon például ilyen kommentek érkeztek:

“Van baj a toronyba, minek az idősáv ha utána meg előtte is bármikor mehetnek vásárolni az idősek?”

“Nincs igazad, ezen a településen ahol én lakom, nincs közért, közel egy órás hév-utazás, gyaloglás után tudok bármit is vásárolni! Lehetetlen megoldani még a gyógyszertárt is”

“Munka előtt megint éhezzen, szomjazzon a dolgozó magyar!!!! Aki tíz órát dolgozik, se munka előtt, se munka után nem tud vásárolni!!!! Okos döntés!!! Gratulálok, megint!!!”

Hirdetés

“Ez ebben a formában elég vicces. Főleg az Ünnepek előtt!”

“Megint a fiatalokat korlátozzák…”

Ezekből kitűnik az, hogy talán a kormány részéről ez a döntés most nem éppen a legjobb lépés volt.

Egyes vélemények szerint egyébként kezd szétesni az Orbán-kormány, mivel az utóbbi időszakban több olyan népszerűtlen, látszólag értelmetlen döntést hoztak, ami azt jelezheti, mintha kezdene “szétesni” a kormányzás.

Elég csak a 8 utáni kijárási tilalomra gondolni, aminek már akkor is sokan mondták, hogy gyakorlati haszna és védelmi szerepe ugyanúgy nem volt.

Ti mit gondoltok erről és a most bevezetett idősávról?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!