CímlapsztorikÉrdekes világ

George Clooney: Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál önmagára

Akár igaza van akár nem, az utolsó pár mondatában valóban van igazság… Szerintetek? Itt az ideje, hogy Magyarország újra megtalálja önmagát?

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész nemrég egy GQ-nak adott interjúban tett egy megjegyzést arról, hogy a világban tapasztalt gyűlöletre és dühre Jair Bolsonaro brazil elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő a példa.

Erre Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője vágott vissza azzal, hogy Clooney nyilvánvalóan Soros politikai szándékait hajtja végre.

Hirdetés

Ekkor kezdődött az igazi szócsata a világsztár és Magyarország kormánya között.

Clooney azzal cáfolja az Orbán-kormányt, hogy mindössze egyszer találkozott Sorossal egy menekültügyi ENSZ-konferencián, ebben pedig ki is merült közöttük a kommunikáció,

“Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.

A Soros család oktatást és jogsegélyt finanszírozott a szegényeknek és a menedékkérőknek, elsöprő jótéteményt hoztak a világnak.

Orbán ugyanezt érzékelhette 1989-ben, amikor Soros fizette az angliai tanulmányait”

– idéz a Telex a Clooney-féle közleményből. A színész kitér arra is, hogy először még a 80-as években járt Magyarországon, amely akkor „még a Szovjetunió része volt” (ez nyilván tévedés, Magyarország soha nem volt a Szovjetunió része – a szerk.), a 2000-es évek elején pedig a budapesti Duna-parton sétálgatott egyszer.

“Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott.

Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt”

– tette hozzá.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.