CímlapsztorikÉrdekes világ

Halott civilizációk jeleit fogja az emberiség: megdöbbentő teóriával álltak elő

Ha a tudósoknak igaza van, akkor lehet, hogy egyedül maradtunk, és mi vagyunk az utolsó élő faj a kozmoszban… Azt is alátámasztották, miért gondolják így.

Senki sem tudhatja biztosan, létezik-e intelligens élet a Földön kívül is.

Egy kutatócsoport szerint nem vagyunk egyedül, sőt, nem is kell messzire menni ahhoz, hogy idegen civilizációkat találjunk. Egyetlen probléma van csupán: valószínűleg mostanra mindannyian elpusztultak, és csupán romok maradtak utánuk.

Hirdetés

A világ talán leghíresebb földönkívüliekkel kapcsolatos egyenletét “frissítve” jutottak erre a következtetésre.

Ez pedig egyszerre izgalmas, félelmetes és kiábrándító…

A bizonytalanság oka eddig az volt, hogy Drake idejében néhány, a képletben szereplő paraméter értékéről fogalmuk sem volt a csillagászoknak.

Ezen paraméterek közé tartozott többek között a csillagok körül keringő bolygók száma, különösen pedig az úgynevezett lakható zóna bolygóinak száma.

Az egyenletet frissítve azonban már meg tudták becsülni újra, minden eddiginél pontosabban, hogy vajon vannak-e rajtunk kívül, és ha igen, mennyien…

Az új paraméterekkel történő számítások alapján az első intelligens civilizációk 8 milliárd évvel a Tejútrendszer születése után jöhettek létre, és körülbelül 13 000 fényévre vannak galaxisunk magjától.

Az itt található bolygók között nagyobb valószínűséggel találhatunk olyanokat, amik a lakhatósági zónában keringenek, vagyis folyékony víz van a felszínükön. Összehasonlításképpen a Föld 25 000 fényévre van a Tejút közepétől.

Így a végkövetkeztetés az, hogy mi lehetünk most a legfejlettebb civilizáció: ha valóban idegenek teremtették az embert, akkor ők mostanra kipusztultak.

A földönkívüli civilizációk többsége pedig nálunk jóval fiatalabb.

Hirdetés

Így nem tudnak kapcsolatba lépni velünk, mi pedig nem tudjuk érzékelni még a nyomaikat.

Akik elég fejlettekké váltak volna, azok mostanra teljesen elpusztultak külső tényezők, vagy saját önpusztításuk hatására.

Az önpusztítás tényezője azért fontos, mert a komplex élőlények hajlamosak akaratlanul is kiirtani magukat és élőhelyüket.

Lásd mit tesz az ember a Földbolygóval az ipari forradalom óta.

A kutatásra visszatérve:

A szakértők hangsúlyozták, hogy az egyenlet módosításával nem a földönkívüli élet létezésének lehetőségét kívánták megbecsülni, hanem más kutatócsoportok számításait szeretnék pontosabbá tenni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!