CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

A szegény ember egészséges eledele -régen a parasztember sohasem volt beteg, tudod mi ez?

Tudod, hogy mennyire egészséges, és hogy régen hogyan is ették?

Ezek után te is rendszeresen fogyasztani fogod!

A disznóbőr a disznóvágások közkedvelt csemegéje, és sokan a szalonna bőrét is szeretik elrágni.

Hirdetés

Ha szeretnénk odafigyelni az alakunkra és az egészségünkre:

Nem árt tudni, hogy 100 gramm disznóbőr 563 kalóriát, 35 gramm zsírt, 63 gramm fehérjét, 3 gramm nátriumot és 80 mg káliumot tartalmaz.

A disznóbőr zsírtartalma tulajdonképpen nem olyan nagy. A zsírréteg valójában a bőr alatt található.

Ezért a bőr maga tiszta fehérje, nagyon kevés zsírral, különösen akkor, ha megfőzzük, megpörköljük, vagy jó alaposan megtisztítjuk.

Mivel kötőszövetről van szó, a fogyasztásához erős emésztőrendszerre van szükségünk: jó rágásra, megfelelően működő hasnyálmirigyre, és jelentős gyomorsavra.

Ellenkező esetben gyomorfájás, székrekedés és hányás jelentkezhet.

A disznóbőrt sokáig helytelenül a rossz minőségű fehérjék közé sorolták, mivel nem ugyanaz az aminosav profilja, mint az izomfehérjének, de a kollagén magas aránya miatt mindenképpen érdemes fogyasztani.

A benne található összesen 58% fehérjéből 28% kollagén.

Az izomfehérjék több toxint tartalmaznak, mint a bőr. A bőr nem tartalmaz enzimeket, hormonokat, szennyező anyagokat, bioaktív peptideket vagy növekedési faktorokat, amik a húsban nagyobb mennyiségben lehetnek.

Hirdetés

Ezért az ünnepek után, amikor hajlamosabbak vagyunk több húst fogyasztani, érdemes tartani egy méregtelenítő kúrát.

Egészségügyileg rengeteg pozitív hatása van ami miatt érdemes fogyasztani napjainkban is.

Ha mértékkel fogyasztjuk, magas kalóriatartalma ellenére, a disznóbőr jó hatással lehet a szervezetünkre.

Rendkívül jó energiaforrás, ami csökkentheti az étvágyat, mert fehérjében és zsírban gazdag.

Ezenkívül olajsavat tartalmaz, amit az olívaolajban is megtalálunk, és ami jótékony hatással van a szívre.

Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, mert alacsony a szénhidráttartalma, és egyáltalán nem befolyásolja a vércukorszintet.

A disznóbőrben található nátrium fontos a glükóz felszívódásának szabályozásában, az agy működésében és megakadályozza a víz visszatartását a szervezetben.

Ugyanakkor azoknak, akiknek magas a vérnyomása vagy a koleszterinszintje, nem javasolt a disznóbőr fogyasztása.

Jó étvágyat hozzá, ha a cikk után megkívántad volna!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!