CímlapsztorikÉrdekes világ

Halálfélelem és sikolyok: soha nem látott felvétel a Hableány tragédiájáról -videó!

A tárgyaláson bemutattak néhány nagyon sokkoló felvételt közvetlen közelről, ezeket a sajtó és a közvélemény még sohasem láthatta.

A bíróság határozott arról, hogy fenntartja a Viking Sigyn ukrán kapitányának Jurij C.-nek a bűnügyi felügyeletét.

Ezután a tárgyalás baleset napján készült videofelvételek megtekintésével és az ezzel kapcsolatos szakértői vélemények meghallgatásával folytatódott.

Hirdetés

A tárgyalás során több felvételt is levetítettek, köztük azt is, melyet egy amerikai turista készített a Viking Sigyn, gyakorlatilag közvetlenül a baleset előtt.

A videón tökéletesen hallható, ahogy a Viking utasai egyre hangosabban kiabálják angolul, hogy „Istenem, itt egy hajó! Istenem, istenem!”

Az ütközés pillanata a felvétel 30. másodpercétől látható:

Az viszont szerintük szinte biztos, hogy a baleset abban az esetben sem lehetett volna elkerülni, ha a Hableány kapitánya hirtelen jobbra kormányozza a hajót, ugyanis mint mondják, ilyenkor ahajótest fara mozdul el először, és akkor az ment volna neki a Vikingnek”

– írja a Telex.

“Egészen döbbenetes, hogy a sértetti közrehatást nem bír relevanciával”, mondta a védő korábban.

A bíró erre azt válaszolta, hogy ő nem is állított ilyet. „Arra viszont nem fogunk bizonyítást lefolytatni, hogy ez a hajó miért közlekedett május 29-én, ilyen időjárási viszonyok között?”

– zárta akkor le a vitát a tanácselnök, idézi vissza a Telex.

A mai tárgyaláson ezen túlmenően levetítették azt a felvételt is, amelyet egy férfi készített, aki a kormányállás közelében áll, amikor lentről egyre hangosabban hallatszódott a kiabálás, a videózó férfi pedig egyre csak azt kérdezgeti:

Hirdetés

„Where is the boat?”

A videón ezt követően látszik egy alak, aki a hajó orrába szalad, hogy megnézze, hol van a hajó, majd nem sokkal később egy női hang ordítja – feltehetően a kapitánynak -, hogy „Stop the boat!”

Miután levetítették a videót az egyik sértett ügyvédje meg szerette volna kérdezni a vádlottól, hogy felismeri-e magát a felvételen, ám mivel a Viking Sigyn kapitánya korábban megtagadta a vallomástételt a kérdésre nem kellett válaszolni.

Az ügyvéd azonban úgy véli, hogy a felvételen jól látható, hogy a kapitány kijött a kományállásból és fogalma sincs arról, mi is történt.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!