CímlapsztorikÉrdekes világ

Botrány: vadhálóval kanyarított ki magának telekrészt a magyar államtitkár

A magyar politikai elit azt hiszi, bármit bármikor büntetlenül megtehet… Pedig a mi adófizetői pénzünkből élnek, a MI alkalmazottaink, szolgáink, és bármikor “visszahívhatók”. Csak jó lenne, ha erre a nép is végre rájönne!

„A zöld felületet több mint 15 éve gondozom: a vadon nőtt akácokat visszavágtam, melléjük, helyettük értékesebb, őshonos fákat, örökzöldeket, gyümölcsfákat telepítettem. 10 évvel ezelőtt a területet – az önkormányzat engedélyével – vadkerítéssel körbevettem”

– írta Balogh Csaba a levelében.

Hirdetés

A kerítésfelhúzással kapcsolatban azonban a tavaly augusztus 31-én megtartott képviselő-testületi ülésen – ahol a vételi ajánlatot megtárgyalták – az egyik jelenlévő elmondása szerint a polgármester azt közölte: nem igaz, hogy adtak rá engedélyt.

Közterületről van szó, amely ráadásul út is, és annak zöld hálóval való leválasztását nem szokták jóváhagyni.

Mint ahogy a képviselő-testület nem is járult hozzá a terület értékesítéséhez vagy használatához, amihez egyébként telekalakítást kellene végezni, és át kellene sorolni a közterületet a forgalomképes ingatlanok körébe.

Ennek az államtitkár aztán eleget is tett – közölte.

A területet szerette volna megvásárolni, de a képviselő-testület ezt nem támogatta. Ez a rész ugyanis a település határa, útként van feltüntetve, így nem is forgalomképes – tette hozzá Deltai, aki ugyanakkor úgy látja, az egész ügy csak hangulatkeltés a választások közeledtével. – Nézzen körül, Pest megyében, a határmezsgyén mindenhol ez van. Ha a lakosok gondozzák a közterületet, az jó dolog.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Balogh Csabát is, aki a következő választ küldte:

„A telkem hátsó utcafrontján található önkormányzati kivett út minősítésű területen elhanyagolt akácfa sor található.

Többen zöld hulladék lerakására, szemét elhelyezésére használták a területet. 2009-ben tájékoztattam az önkormányzatot, hogy a fasor megóvása érdekében saját költségre kitakarítom a területet és a porfogó hatás növelése érdekében örökzöld növényeket is telepítek.

A telepített növényeket több alkalommal is ellopták vagy megrongálták, ezért tájékoztattam az önkormányzatot, hogy a területet vadkerítéssel ideiglenesen körbeveszem.

Hirdetés

A telepített növények megerősödtek, a vadkerítésre jelenleg nincsen szükség. 2019-ben a területen elhelyeztem egy napkollektort.

Az építésügyi hatóság tájékoztatott, hogy építménynek minősül és engedélyköteles. A hatóság felszólítására a napkollektort eltávolítottam”.

Balogh Csaba volt az – mint a sajtóban megjelent –, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről aláírta azt a lélegeztetőgép vásárlást, amelyben a partner szlovák cég, a Profound Bratislava Sro. korábban soha nem foglalkozott egészségügyi eszközök, berendezések beszerzésével és végül fantomizálódott is.

A Napi.hu által feltárt 78 millió eurós (27,5 milliárd forint) ügylet érdekessége, hogy a szlovák társaság Kínából hozatta Budapestre a gépeket, így nem feltétlenül lett volna szükség egy köztes beiktatásra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.