CímlapsztorikÉrdekes világ

Az EU lisztkukacot és szöcskéket etetne a tagállamokkal – eláraszthatják a polcokat?!

Az uniós döntés minden tagállamra érvényes, noha Magyarország ellenezte az engedélyezést.

Hamarosan Európa-szerte felkerülhet majd a vendéglők étlapjára a lisztkukac-burger, lisztkukac-muffin és a lisztkukacos spagetti, az EU élelmiszerbiztonsági hatósága ugyanis, a világon elsőként megállapította, hogy a lisztkukac emberi fogyasztásra alkalmas

– írja a Guardian.

Hirdetés

Az EU élelmiszerbiztonsági hatósága ugyanis emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztkukacot.

Ez óriási lépés egy teljes gasztro-forradalom felé.

Mindezt a fenntarthatóság jegyében kezdte el nyomatni és erőltetni az EU, mert szerintük a jövőben az állandó és négymennyiségű húsfogyasztás nem fenntartható.

Az EU “hátborzongató”, vagy inkább gyomorforgató terve érvényes minden tagállamra, még Magyarországra is, mely következetesen elutasította a tervezetet.

Ennek ellenére feltehetően hazánkat is el fogják árasztani ezek a termékek főleg a multik polcain keresztül…

Vagyis most már majd figyelni kell az összetevőket egyes élelmiszereken, aki ugyanis undorodik a lisztkukactól, annak sasolnia kell a termékeket, nehogy “beleszaladjon”.

Az EU szerint a szárított lárvákat lisztté darálva bárhogy lehet ízesíteni, így a lisztkukacból készült termékeket gyártó cégek szerint szinte bármilyen főételt vagy akár desszertet is elő lehet belőle állítani.

Állítólag az ízük nem rossz, akik kóstolták, azok szerint a szárított lárvának a mogyoróhoz hasonló íze van.

Az uniós hatóság tudósai szerint aki allergiás a rákhúsra vagy a poratkára, az jobb, ha elkerüli a lárvaevést, mert az is előhozhatja a tüneteit.

Hirdetés

Vagyis egy komolyabb allergén bevezetésén dolgozik az EU, ami még inkább megnehezítheti a tudatos vásárlók vagy allergiások életét is.

És itt még nincs vége.

Az EU ugyanis tovább akarja borzolni a kedélyeket.

Az EU-s hatóság még több rovar fogyaszthatóságát is vizsgálja, így lehet, hogy a lisztkukacokat hamarosan a friss és szárított tücskök és sáskák is fölkerülhetnek az európai étlapra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!