CímlapsztorikÉrdekes világ

Obama hadat üzent Orbánnak: ismét megszólalt Magyarországról!

Nem akármit mondott.

Már a látszatra sem adnak, le akarják bontani Orbán rendszerét?!

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke interjút adott a CNN-nek.

Hirdetés

Ebben elmondta, hogy aggasztónak tartotta, hogy a Republikánus Párt ma úgy gondolkodik a demokráciáról, ami öt éve elfogadhatatlan lett volna.

Obama azt mondta:

Fel kell ismerni, hogy az út a nem-demokratikus Amerika felé nem egy nagy durranás lesz, hanem lépések sorozata, ahogy azt Magyarországon és Lengyelországban láthattuk.

Sokak szerint Obama ezzel tulajdonképpen diplomáciai fronton hadat üzent Orbánnak.

Nem ez az első ilyen kijelentése Obamának, és jól mutatja, hogy az USA-nak komoly tervei vannak az Orbánéhoz hasonló rendszerek “lebontására”.

Korábban ugyanis ezt mondta:

Az a fajta erős ember típusú vezetés, amit Trump képviselt, nem tűnik el a világból a 45. amerikai elnök távozásával – mondta elődje, Barack Obama. Aztán ki is fejtette kikre gondol.

Fentről-lefelé uralkodó, hiercarchikus rendszer, az állampolgárait alattvalókként kezelő attitűddel vezeti az országot, melynek élére megválasztották.

“Ez történik az Egyesült Államokban is és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban” – mondta Barack Obama.

Hirdetés

Érdekesség, hogy Joe Biden mindig is jóban volt Obamával, alelnöke volt, és azóta is tudni, hogy Biden rajta tartja a szemét Magyarországon és Orbánon.

Így több mint valószínű, hogy várható valami a 2022-es választásokig.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!