CímlapsztorikÉrdekes világ

Csak a harmadik oltással lesz érvényes a védettségi igazolás?! Ha ezt meglépik…

Ezt nem fogja benyelni a társadalom nagy része…?!

Komoly baj lehet ebből, és óriási társadalmi felháborodás. Nem kizárt, hogy az emberek egy része még az utcára is ki fog menni, mert ezt tényleg nem mindenki fogja elfogadni.

Eddigi is egyre nagyobb volt mindenhol a társadalmi fezsültség az oltások és a védettséget igazoló kártyák, igazolványok miatt, mert sokak szerint ez az egész diszkriminálja, kvázi kasztokba sorolja az embereket.

Hirdetés

Nem utolsó sorban jogtalanul korlátozza a nem beoltottak jogait.

Azonban könnyen lehet, hogy a védettségi igazolvány most már csak akkor lesz érvényes, ha valaki megkapta a harmadik oltását is.

Izraelben a világon elsőként kezdték beadni az embereknek az emlékeztető oltást, a kampány pedig olyan hatásosra sikerült, hogy most már a védettségi igazolásként működő zöldkártya is csak három dózissal érvényes.

Ne legyenek illúzióink, ez a trend be fog gyűrűzni más országokba is akár hazánkba is.

Maga Orbán Viktor is pedzegette már rádió interjúiban, nyilatkozataiban, hogy nem gondolkodnak többé lezárásokban, helyette a védettségi igazolványnak lesz jóval nagyobb szerepe ősszel.

Amióta a koronavírus elleni vakcinákat széles körben kezdték alkalmazni, a legtöbb ország Izrael példája alapján próbálja meg kitalálni, hogy nagyjából mire számíthat az elkövetkező hónapokban.

Ennek az az oka, hogy a világon elsőként a közel-keleti államban kezdték el a tömeges oltásokat, így hamarabb is mutatkoztak annak a hatásai.

Az élet azonban Izraelt igazolta. Ahogy nő az emlékeztető vakcinát felvevők száma, úgy csökken folyamatosan az új fertőzöttek aránya.

Az eredmény annyira egyértelmű, hogy ma már csak az számít teljesen védettnek Izraelben, akinek háromszor is beadták a Pfizer oltóanyagát.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!