CímlapsztorikÉrdekes világ

Biden: háború lesz, ha Putyin megtámadja Ukrajnát – ki fog robbanni az újabb világháború

Egyetlen lépésre vagyunk attól, hogy bekövetkezzen a harmadik nagy világégés, Európa szívében?

Telefonon beszélt az amerikai és az ukrán elnök, Joe Biden határozott választ ígért arra az esetre, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát.

A Fehér Ház közleménye szerint Biden most arról beszélt, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei elkötelezettek az elv mellett, amely szerint partnereikről azok bevonása nélkül semmiben nem egyeznek meg másokkal.

Hirdetés

Korábban Washington már értésére adta Moszkvának, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásáról csakis a NATO-tagállamok és Ukrajna dönthetnek.

Az amerikai elnök megerősítette, hogy az Egyesült Államok támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, továbbá a Donyec-medencei fegyveres konfliktusnak a minszki és a normandiai megállapodások szerinti rendezését.

Sokak szerint a geopolitikai helyzet az 1930-es években látott feszültségekhez foghatók.

És mint tudjuk, az akkora feszültségek szültek egy nagyon durva világháborút.

Putyin és Biden egymásénak feszülése, és Ukrajna kérdése lehet az a bizonyos gyújtózsinór, mely valamennyi országot, köztük Magyarországot beleránthat egy közvetlen háborúba.

Ha ez megtörténne – és a Pentagon hírszerzése szerint januárban az oroszok invázióra készülnek – akkor elszabadulhat a pokol.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!