CímlapsztorikÉrdekes világ

30 NAVOS lepte el és házkutatást tartott Iványi Gábornál – rendkívüli, videó!

“Itt nincs költségvetési csalás, ha van ilyen, akkor azt a Miniszterelnökségen tessék keresni.” ÉLŐBEN A HELYSZÍNRŐL!

Az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesült Dankó utcai központjában 30 NAV-os jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint kiderült, költségvetési csalásra gyanakodnak. A hvg.hu élőben tudósít a helyszínről.

„Ez egy demonstratív politikai akció”

Hirdetés

– mondta a hvg.hu-nak Iványi Gábor, megerősítve, hogy hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában.

Házkutatási paranccsal érkeztek. Iványi Gábor szerint ez a régi történet új felvonása lehet: valóban van elmaradásuk a NAV felé, de mint sokszor elmondta, ezt nagyon szívesen kifizetnék, ha végre a magyar állami is kifizetné azt a több milliárd forintot nekik, ami a jog szerint jár.

A NAV nem először próbálja lefoglalásokkal, inkasszókkal behajtani a tartozást.

Tavaly októberben fegyveres adóellenőrök jelentek meg náluk, azelőtt pár hónappal pedig egy szegedi iskolájukhoz szállt ki a NAV, de ott Iványi szerint nem tudtak lefoglalni semmit, mert a táblák, a padok, nem értékesíthetők.

Iványi Gábor a hvg.hu helyszíni tudósítójának azt mondta, ez “teljes politikai letámadás”, nem sokkal azután, hogy őt az ellenzék köztársasági elnökjelöltnek jelölte volna.

Iványi a NAV-osokhoz fordulva kijelentete:

Itt nincs költségvetési csalás, ha van ilyen, akkor azt a Miniszterelnökségen tessék keresni.”

Iványi Gábor arról is beszélt a helyszínen, hogy a magyar költségvetésből hiányzik több százmilliárd forint, amely “elveszítette közpénz jellegét”, míg az ő egyháza és a karitatív szervezetei állami feladatot átvállalva segít az embereken.

“Ez egy kampányfogás, amihez eszközként használják a NAV-ot, amit nagyon sajnálok, de ők nem tehetnek róla, bár nekik inkább azokat kellene vizsgálni, akik a maguk javára fordították az uniós pénzeket, és még ezen kívül jelentős számú gazdasági bűncselekmény van ebben az országban, de nem itt kell ezeket keresni nálunk”

Hirdetés

– mondta Iványi.

A NAV-osok egy ponton felszólították a sajtó képviselőit, hogy hagyják el a területet, mert akadályozzák a munkájukat, ám Iványi Gábor ragaszkodik a sajtó jelenlétéhez.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!