Virsli, párizsi: brutális aromabombák, tartósított kemikáliák, avagy betegségeket tápláló feldolgozott ételek
Ezért ne egyél feldolgozott élelmiszerüzlet, húsokat! A két lekelendőbb élelmiszer jelentős mértékben növeli a rák kockázatát, ez mára bizonyítottá vált.
Ezért van ennyi bélrákos fiatal?
A virsli és párizsi mögötti borzalmas igazság
Mi magyarok kifejezetten kedveljük azokat a sokszor túlsózott, feldolgozott ételeket, főleg hústermékeket, melyek nem igazán az egészségességükről híresek, sőt.
A párizsi vagy a virsli olyan slágertermékek, melyek szinte minden magyar háztartásban megtalálhatók, gyakori, hogy a családok rendszeresen ezt eszik.
A párizsi is és a virsli is rengeteg aromát tartalmaz, és pont ezek miatt a mesterséges anyagok miatt vesszük meg őket újra és újra, ugyanis bizonyos szintű függőséget okozhatnak az ízfokozók.
Az egészben az a legijesztőbb, hogy igazából fogalmunk sincsen, hogy ezek valójában hogyan is hathatnak a szervezetünkre.
Komoly rákkockázat
Ezzel azonban az az égető probléma, hogy nemrégiben több egymástól független kutatás is rávilágított arra, hogy rákkeltőek lehetnek a feldolgozott húsok, a virslit pedig kifejezetten kiemelték, mint jelentős rákkockázatot.
Arról most ne is beszéljünk, mennyi gusztustalanságot tesznek bele egy virslibe, vagy egy bolti felvágottba, párizsiba.
Ezek a termékek a spórolás szüleményei. a nyesedék húst és a másra már felhasználhatatlan húshulladékot pépesítik, majd “öntik” új formába.
És már kész is az “ínycsiklandó” virslivacsora…
Már napi 50 gramm végzetes lehet?
Svéd tudósok megállapították, hogy a feldolgozott húsok (felvágottak, virsli) rendszeres fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulása között kapcsolat lehet.
Már napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása (ez a mennyiség körülbelül egy darab virslinek felel meg) 19 százalékkal növelheti ennek a nagyon nehezen gyógyuló rákfajtának az esélyét.
Tartósítószerek, stabilizátorok és zsírok
Ezek az élelmiszerek annak ellenére, hogy húsalapúak, azért tarthatóak el hosszú hetekig, akár hónapokig is, mert tele vannak tartósítószerekkel.
A vákuumcsomagolt termékek a legegészségtelenebbek.
Ha néha-néha mégis megkívánsz egy kis felvágottat vagy virslit, akkor válassz inkább a húspult mögül.
Ráadásul még ehhez hozzájön az is, hogy nagyon magas szírtartalommal rendelkeznek.
Elég, ha megnézed a csomagolásukon, hogy mennyi kalóriát tartalmaz mondjuk 100 grammjuk, igencsak ki fog kerekedni a szemed…
Világszerte nő a bélrákosok aránya
Szomorú tény, hogy a friss statisztikák ma azt mutatják, hogy világszerte jelentősen megnőtt a különféle rák előfordulása, a bélrák pedig kiemelt helyen van, mivel ez már a fiatalabbak körében is megjelent.
Ennek okát egyelőre nem tudják biztosan a kutatók, de a szakmai berkekben a legtöbben a feldolgozott élelmiszerekre gyanakodnak.
Ezt arra alapozzák, hogy a fejlett élelmiszeriparral rendelkező haladó országokban magasabb az arány, míg a harmadik világ országaiban jóval kevesebben halnak meg emésztőszervi rákban.