Nagyszüleink, dédszüleink élettartama és a mi korai halandóságunk titkai: NAGYON IGAZ!
NAGYON elgondolkodtató és igaz írás arról, hogy miért “pusztul” jóval hamarabb a modern ember, mint dédanyáink, ükapáink…!
Árvai Attila író a Facebook oldalán tett közzé egy igen fontos írást, mely mondhatni mérföldkő, mert mindenkinek el kellene olvasnia, el kellene gondolkodnia rajta!
Érdemes őt követni!
“Rendhagyó, klasszikus téma, melyben elmondom mi okból olyan magas a halandóság ma, és, hogyan élhettek oly hosszú életet nagy és dédszüleink.
Ebben a cikkemben levezetem miért hullunk mi, 40-50-60- as korosztály, eleinkhez képest, igen korai “távozással”…
Sokszor mondják: “nézd, a nagymamám, nagypapám soha nem vigyáztak semmire, mit ettek, mit ittak, sőt az öreg még szivarozott is majd egész életében, mégis 93 volt mikor elment!
A mama meg 96, de soha nem voltak betegesek!”
De sokan hivatkoznak ma erre…..
Ezzel szemben azt látjuk manapság, közhellyel élve: “hullunk mint a legyek ősszel” – és nem 90 év felett, hanem 40-60 év között.
Betegeskedünk, fele annyi energiánk sincs, mint eleinknek, akik még 70-80 évesen is kertet műveltek, legyenek áldottak.
Az Isten csókolja le könnyeiket megfáradt arcukról.
Sokan értetlenül állnak a jelenség előtt, nem tudják hová tenni.
Nos, akkor tisztázzunk egykét “érdekes” körülményt, mielőtt a megoldatlan misztikumok számlájára írnánk az egész sztorit.
Van magyarázat, méghozzá kézzelfogható és logikus.
Ők megtehették, hogy “nem vigyáznak”, mi már nem tehetjük.
Az alábbi mondatokban, többször el fog hangzani, a “mikor?” – kérdés.
Mikor idegeskedtek, stresszeltek annyit elődeink, mint mi?
Mikor láttak nagyszüleink először okostelefont? (70-80 évesen?)
Mikor használtak először mikrohullámú sütőt? (70-80 évesen?)
Mikor érte először az immunrendszerüket olyan dózisú káros sugárzások tömkelege, mint minket, akár születésünktől fogva:
WiFi, elektroszmog, analóg és digitális tranziensek, mikrohullámok, GSM, 3G, 4G, 5G, szatellit, radar, radioaktív és elektromágneses sugárzások, Bluetooth, dekt telefon, és egyéb frekvenciák, kijelzők, képernyők sugárzásai, stb….
Szóval mikor is kaptak ezekből először?
(70-80 évesen?)
Mondhatod: “dehát ezeket nem is érzem!” – mert nincs rá külön érzékszerved, de attól még ugyanúgy terheli az immunrendszered, számos tünetet okozva, rövidítve az életet.
Mindezek gyűjtőneve:
Modern környezetterhelés.
Ami az 1980- as évektől emelkedett jelentősen.
Akiknek ezelőtt erősödött meg az immunrendszerük, még rendelkeztek úgynevezett: “immuntartalékkal” – akiknek ezután, már nem maradt immuntartalékuk.
A fentebb felsorolt tények is elegendők jelentősen csökkenteni a várható élettartamot, de ha azt gondoltad, itt vége, hát egyáltalán nem.
Mikor ettek őseink annyi féle élelmiszeripari szintetikus adalékanyagot, (vegyszert) mint napjainkban mi?
Az igazán nagyüzemi gyártást ezen a téren, durván a 70 – es évek végén kezdték meg Magyarországon, és innentől kezdve, több száz féle adalékot használtak: tartósítás, édesítés, ízfokozás, színezés, stabilizálás, emulgeálás, sűrítés, savanyúságszabályozás, csomósodásgátlás, állományjavítás, és hozamnövelés, céljából.
Mára ez sokkal több, mint 1000 féle mesterséges adalékot jelent, “E” számokkal jelölve.
Jelenünkben pedig elkerülhetetlen, hogy legalább 2-3 félét ne tartalmaznának a boltban megvásárolt élelmiszerek.
Az ipari termelés, feldolgozás olyan méreteket öltött az elmúlt 40 év alatt, ma, csak a kenyérfélékben több tucat mesterséges adalékot használnak.
….és hol van még a többi?
Gondolod, hogy ezeknek semmilyen káros hatásuk nincs az egészségedre nézve?
Ne gondold, mert sajnos van.
Láttunk- e valaha is a történelem során annyi túlsúlyos, vérnyomásproblémákkal küzdő embert, mint manapság?”
Árvai Attila-író
©2022-08-15
Forrás és teljes bejegyzés: Árvai Attila