CímlapsztorikÉrdekes világ

Azonnal kilépni az EU-ból? Ukrajnára szórná el a pénzt az EU elitje?

Ursula tényleg egy telefonra odaadja a pénzünket Ukrajnának? Itt a teljes igazság, miről is szól valójában a vétóharc és az EU-s források körüli balhé, és hogy miért kritizálják egyesek az EU vezetőjét az Ukrajna támogatása miatti hitelfelvételért?

Hitelbe fogják verni az egész kontinenst, amit majd a tagállamokkal fizettetnek meg?

Az Európai Bizottság havi 1,5 milliárd eurós, összesen legfeljebb 18 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasol Ukrajna 2023-as finanszírozási szükségleteinek fedezésére

Hirdetés

– közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap.

A brüsszeli testület Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi telefonbeszélgetésének részleteit ismertetve közölte: az uniós pénzügyi támogatás Ukrajna számára alapvető fontosságú az állami feladatok kiszámítható és rendszeres finanszírozásához.

A bizottsági tájékoztatás szerint a rendkívül kedvezményes, hosszú lejáratú hitelek formájában nyújtandó támogatás a kamatköltségek fedezése mellett Ukrajna reformjait és az uniós tagság felé vezető útját is segítené. Az uniós pénzügyi csomagot más adományozók támogatásával szükséges kiegészíteni

– írták.

A támogatási csomagról szóló javaslatot az uniós bizottság már a jövő hét folyamán ismertetni fogja – tették hozzá.

Ez azonban nem mindenkinek tetszik.

Egyrészt a Magyarország pártján állók egy része szerint közben még mindig nem kapta megy Magyarország az uniós forrásokat.

Másrészt sokan azt tartják igazságtalannak, hogy miközben Európa is nagyon nehéz helyzetben van, képes eladósítani magát, hitelbe verni egy egész kontinenst, a szolidaritás túlvállalásával.

Ennek a levét pedig mindenkivel meg fogják fizettetni a végén, legalábbis sokak legnagyobb félelme el.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!