CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Évekre lehetünk Jézus második eljövetelétől? Biblia szakértők megdöbbentő dolgot állítanak

Az emberiségnek fel kell szerintük készülnie az végidők történéseire.

Egyre több olyan vélemény van, Bilbia szakértői körökben, hogy a második eljövetel a küöszöbön van.

Méghozzá olyannyira, hogy az valószínűleg éveken belül, még a m életünkben be fog következni.

Hirdetés

A világban jól érzékelhetőek azok a jelek, amik a nagy viusszatérést, és az előtte bekövetező sötét korszakot előzik meg.

Jézus erre a Biblia szakértők szerint előre figyelmeztetett, több utalás is van arra a Szentírásban ugyanis, hogy pontosan mi fogja megelőzni a végidőket, és azt hogyan fogja az akkori (mai) kor embere észrevenni.

Hogyan írja le tehát a Biblia a második eljövetelt? Mi fog történni az esemény folyamán?

Jézus, miután arra figyelmeztetett, hogy sokan jönnek majd hamis krisztusként az Ő nevében, leírja, milyen lesz a tényleges eljövetele.

Először is személyes és valóságos lesz. Maga Jézus Krisztus tér vissza a földre.

A kijelentés, hogy maga az Úr fog alászállni a mennyből, (1Thessz 4:16, RÚF), nyilvánvaló cáfolat azokkal a tanításokkal szemben, amelyek szerint Krisztus visszatérése nem valóságos, vagy, hogy ez csupán csak egy új korszak kezdete lenne az emberiség történetében.

Az eljövetel látható lesz, akár a villámlás, amely átszeli az eget. “és minden szem meglátja őt” (Jel 1:7).

A trombita a leírás szerint hangos lesz, elég hangos ahhoz, hogy még a halottak is felébredjenek.

A legfontosabb pedig az, hogy míg az első eljövetel Jézus önként vállalt alávetettségről szólt, a második alkalommal már dicsőséges Királyként érkezik (Jel 19:16), mint aki győzelmet aratott minden ellensége (és a mi ellenségünk) felett (1Kor 15:25).

Hirdetés

A világban annyi a zavar és a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban, hogy sokak számára nyilvánvaló, hogy a végidők kezdetén vagyunk.

A világkorszak 2020-ban sokak szerint átlépett egy olyan küszöböt, ami után érezhetően megváltozott minden.

Csak a vak nem látja, hogy mi zajlik a világunkban, mely lassan 2 éve valóban úgy tűnik mintha letért volna az eddigi útjáról és valamiféle káosz felé tartana.

Járványok, háborúk, gazdasági válságok érik egymást, hamis próféták jelennek meg a médiában és a köznyilvánosságban.

A Biblia sokak szerint egyfajta kódot is tartalmaz azt ulletően, hogy miylen események fognka bekövetkezni és mikor.

A Bibliában ugyanis rengeteg a szám, és ezeknek az előfordulásának jeletése lehet, akárcska maguknak a számoknak.

A végidők közelségét támaszthatja alá a Salamon templomával kapcsolatos legenda is.

A Salamon által építtetett templom az ókori zsidó építészet szimbólummá vált emléke. Építése az Ószövetség egyik legkiemelkedőbb eseménye, és a többi művészeti ágnak is fontos motívuma, a Frigyláda egykori őrzési helye.

A legenda és egyes próféciák szerint az elveszett templomot akkor fogják megtalálni, ha közeleg a Második Eljövetel és az azt megelőző Végidők, mely egy armageddoni háborút hoz majd a Föld népére.

Jeruzsálem harmadik temploma létezik, és meg is találhatták a maradványait.

Állítólag ez a harmadik templom kötődik Salamon templomához, és a gazdagon díszített épület nagyobb volt, mint Salamoné, de építésének alapjául ugyanaz a terv szolgált.

Jézus az itt leírtakat a neki feltett kérdésre válaszként fogalmazta meg, hogy mi lesz a jele a második eljövetelének és a világ végének.

Tanítványainak adott válaszában Jézus nem választotta el egymástól Jeruzsálem pusztulását eljövetelének nagy napjától. E két eseménynek a leírását összevegyítette. Igen, ha Jézus úgy tárta volna fel tanítványai előtt az eljövendő eseményeket, ahogy azokat

Ő látta, akkor bizony tanítványai nem tudták volna elhordozni a látványt. Irántuk való irgalmában a két nagy valóságos időszak leírását egybeolvasztotta, és hagyta, hogy a tanítványok maguk jöjjenek rá értelmére.

Jézus ezt az egész magyarázatot nemcsak a tanítványai számára adta, hanem azok számára is, akiknek majd a föld történelmének ebben az utolsó időszakában kell élniük.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!