CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Károsítja az endokrin rendszert és több tízezer műanyag darab jut a testünkbe az ásványvizekkel?

Egy friss kutatás sokkoló eredményei alaposan felkavarhatják az állóvizet. Be kellene tiltani a palackos ásványvizeket?

A becslések szerint évente 90 ezer műanyag részecske kerülhet egyetlen palackból a vízbe. 

Lenyeléstől számítva 2 óra múlva már átjutnak a részecskék a vér-agy gáton. Mindannyian folyamatosan “mérgezve” vagyunk?!

Hirdetés

Már korábban is voltak olyan kutatások, melyek azt az eredményt hozták, hogy a palackozott ásványvizetk brutális mennyiségű méreganyagot tartalmaznak, melyek képesek bejutni az emebri szervezetbe.

A palackozott ásványvizek és a hozzájuk kapcsolt egészség mítosza tehát súlyosan téves.

Egy német kutatás már korábban durva dolgokat mutatott ki

Az pedig már csak “hab a tortán”, hogy ezekről a gyártók nagy valószínűséggel már a kezdteektől fogva tudtak, mégsem tettek semmit.

Pusztán az anyagi haszonszerzés volt a cél és a lényeg…

Egy német kutatás nemrég 24.5520 fajta(!) káros, eddig ismeretlen vegyi anyagot mutatott ki a legtöbb palackozott ásványvízben.

Ezeknek az anyagoknak a nagy része súlyosan károsítja a szervezetünk endokrin rendszerét hosszabb távon.

“Alátámasztottuk a DEHF, valamint a dioctyl fumarate és a maleát jelenlétét és biológiai aktivitását hitelesített szabványok alkalmazásával.”

áll a kutatók jelentésében.

A kutatásokat a továbbiakban kiterjesztették, mert önmagában egy eredmény nem eredmény.

Hirdetés

Most egy újabb sokkoló dolog derült ki ami a korábbi dolgokat alátámaszthatja.

Mikroműanyag darabok tízezrei jutnak át a vér-agy gáton

A Nanomaterials című tudományos lapban megjelent új kutatási eredmény szerint az egereken végzett kísérletek azt mutatják, hogy a lenyelt mikroműanyag könnyűszerrel képes átjutni a vér-agy gáton

Ehhez pedig a mérések alapján a lenyeléstől számított kétórás időtartamra van szükség – összegezte az eredményeket az IFLScience.

Vagyis a vér-agy gát nem véd meg a mikroműanyagoktól, amik rengeteg dologban, nagy mennyiségben többek között a palackozott ásványvizekben van benne.

Lukas Kenner, a Bécsi Orvosi Egyetem kutatja úgy véli, hogy a mikroműanyagok növelik a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát.

Végső soron a mostani kutatás rávilágít arra, hogy akár az agydaganat, egyéb neurológiai betegségek, de akár a Parkinson vagy az Alzheimer-kór kialakulásához is hozzájárul a sok mikroműanyag, mely átjut a vér-agy gáton.

Ráaásul napjainkban a rák soha nem látott ütemben kezd terjedni, mintha már egy járvánnyá vált volna.

A mikorműanyagok jelenléte egyes élelmiszerekben megmagyarázná ezt az aggasztó jelenséget.

Fertőzött élelmiszerek okozhatnak rákot?

Az ilyen részecskék az ivóvízzel – a műanyag palackokból –, valamint az élelmiszerek csomagolóanyagából kerülhetnek be az emberi szervezetbe.

A becslések szerint évente 90 ezer műanyag részecske kerülhet egyetlen palackból a vízbe.

Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy ezek átjutnak-e a vér-agy gáton, mivel azon rengeteg kórokozó fennakad.

Egyértelmű kapcsolatot még épphogy nem mondtak ki a kettő között, de nem kell sokat várni majd erre, ezt már most garantálni lehet.

Sok tudós már évek óta kongatta a vészharangot, senki sem hallgatott rájuk, de a legsötétebb félelmek igazolódtak be.

Gyakorlatilag mérgeznek minket az élelmiszereink, méghozzá nap mint nap…

Mi lenne a következő lépés? Betiltani a palackozott ásványvizeket? Az előre csomagolt ételeket?

Ez aligha fog megtörténni, már csak az ipari érdekeltségek miatt is…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!