Károsítja az endokrin rendszert és több tízezer műanyag darab jut a testünkbe az ásványvizekkel?
Egy friss kutatás sokkoló eredményei alaposan felkavarhatják az állóvizet. Be kellene tiltani a palackos ásványvizeket?
A becslések szerint évente 90 ezer műanyag részecske kerülhet egyetlen palackból a vízbe.
Lenyeléstől számítva 2 óra múlva már átjutnak a részecskék a vér-agy gáton. Mindannyian folyamatosan “mérgezve” vagyunk?!
Már korábban is voltak olyan kutatások, melyek azt az eredményt hozták, hogy a palackozott ásványvizetk brutális mennyiségű méreganyagot tartalmaznak, melyek képesek bejutni az emebri szervezetbe.
A palackozott ásványvizek és a hozzájuk kapcsolt egészség mítosza tehát súlyosan téves.
Egy német kutatás már korábban durva dolgokat mutatott ki
Az pedig már csak “hab a tortán”, hogy ezekről a gyártók nagy valószínűséggel már a kezdteektől fogva tudtak, mégsem tettek semmit.
Pusztán az anyagi haszonszerzés volt a cél és a lényeg…
Egy német kutatás nemrég 24.5520 fajta(!) káros, eddig ismeretlen vegyi anyagot mutatott ki a legtöbb palackozott ásványvízben.
Ezeknek az anyagoknak a nagy része súlyosan károsítja a szervezetünk endokrin rendszerét hosszabb távon.
“Alátámasztottuk a DEHF, valamint a dioctyl fumarate és a maleát jelenlétét és biológiai aktivitását hitelesített szabványok alkalmazásával.”
A kutatásokat a továbbiakban kiterjesztették, mert önmagában egy eredmény nem eredmény.
Most egy újabb sokkoló dolog derült ki ami a korábbi dolgokat alátámaszthatja.
Mikroműanyag darabok tízezrei jutnak át a vér-agy gáton
A Nanomaterials című tudományos lapban megjelent új kutatási eredmény szerint az egereken végzett kísérletek azt mutatják, hogy a lenyelt mikroműanyag könnyűszerrel képes átjutni a vér-agy gáton
Ehhez pedig a mérések alapján a lenyeléstől számított kétórás időtartamra van szükség – összegezte az eredményeket az IFLScience.
Vagyis a vér-agy gát nem véd meg a mikroműanyagoktól, amik rengeteg dologban, nagy mennyiségben többek között a palackozott ásványvizekben van benne.
Lukas Kenner, a Bécsi Orvosi Egyetem kutatja úgy véli, hogy a mikroműanyagok növelik a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát.
Végső soron a mostani kutatás rávilágít arra, hogy akár az agydaganat, egyéb neurológiai betegségek, de akár a Parkinson vagy az Alzheimer-kór kialakulásához is hozzájárul a sok mikroműanyag, mely átjut a vér-agy gáton.
Ráaásul napjainkban a rák soha nem látott ütemben kezd terjedni, mintha már egy járvánnyá vált volna.
A mikorműanyagok jelenléte egyes élelmiszerekben megmagyarázná ezt az aggasztó jelenséget.
Fertőzött élelmiszerek okozhatnak rákot?
Az ilyen részecskék az ivóvízzel – a műanyag palackokból –, valamint az élelmiszerek csomagolóanyagából kerülhetnek be az emberi szervezetbe.
A becslések szerint évente 90 ezer műanyag részecske kerülhet egyetlen palackból a vízbe.
Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy ezek átjutnak-e a vér-agy gáton, mivel azon rengeteg kórokozó fennakad.
Egyértelmű kapcsolatot még épphogy nem mondtak ki a kettő között, de nem kell sokat várni majd erre, ezt már most garantálni lehet.
Sok tudós már évek óta kongatta a vészharangot, senki sem hallgatott rájuk, de a legsötétebb félelmek igazolódtak be.
Gyakorlatilag mérgeznek minket az élelmiszereink, méghozzá nap mint nap…
Mi lenne a következő lépés? Betiltani a palackozott ásványvizeket? Az előre csomagolt ételeket?
Ez aligha fog megtörténni, már csak az ipari érdekeltségek miatt is…