Rákkeltő anyag lett az aloe vera a WHO listáján már az aszpartám is
Erről nem árt, ha mindenki tud, mert szó szerint ÉLETBE VÁGÓ lehet!
Megdöbbentő lista
A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet kiadja a frissített, lehetségesen és valószínűen rákkeltő anyagok listáját.
Ebben pedig több meglehetősen nagy megdöbbentést okozó tétel is szerepel.
Innentől ugyanis hivatalosan az aloea vera is rákkeltőnek számít, vagy a rágógumikban, népszerű üdítőitalokban is megtalálható mesterséges édesítőszer, az aszpartám is.
Frissítik a rákkeltő anyagok listáját, belépett az aloe vera is as aspartám mellett, mint valószínűleg rákkeltő anyagok.
a WHO listája mögött komoly tudományos kuatómunka áll, ezért megjelenése igencsak nagy port kavar.
A humán- és állatkísérletek tudományos bizonyítékait és a rákkeltő hatás lehetséges mechanizmusait vizsgálva a kutatók négy csoportba sorolják az aggodalomra okot adó elemeket, amik lehetnek élelmiszerek, tevékenységek, bármi.
Ez a négy kategória a következő:
rákkeltőek (például az alkohol, HPV kórokozói)
valószínűleg rákkeltőek (vörös hús, levegőszennyezés),
lehetségesen rákkeltőek (fogamzásgátlók, mobiltelefon, és ide kerül hamarosan az aszpartám),
bizonyíték híján nem minősíthetőek rákkeltőnek (érzéstelenítők, hajfestékek)
Rákkeltő aloe vera
A lista most újabb elemekkel bővült, és már foghatjuk is a fejünket, mert az egyik új szereplő a népszerű aszpartám, a másik pedig a szintén közkedvelt aloe vera, a sebgyógyító növény kivonata.
Patkányokon végzett vizsgálatokból ugyanis kiderült, az aloe verás ivóvíz növeli a vastagbélrák kialakulásának esélyét, mert a növény bizonyos vegyi anyagai károsíthatják a DNS-t.
Ez sokakat azért döbbenthet meg, mert az aloe verát egészségesnek gondolták eddig.
Az igazság az, hogy külsőleg alkalmazva még nem mutattak ki káros hatásokat, ellenben az élelmiszerekbe való “keveréssel”, amelyről a mostani besorolás szól.
Aszpartám, a gyilkos idegméreg
Az aszpartám már sokkal egyértelműbb.
Az elmúlt évek legfrissebb kutatásai alapján ugyanis a tudósok azt sem zárják ki, hogy a rákos megbetegedések egy jelentős részéért az aszpartám lehet a felelős.
A fehér gyilkos por ugyanis édes élvezet, emellett azonban képes lehet a DNS-t is megbontani.
A DNS mutációk pedig melegágyai rákos megbetegedéseknek.
Ráadásul az aszpartám rengeteg mindenben benne van: cukormentes, nagy és népszerű üdítőmárkák használják, de benne vannak egyes kozmetikumokban vagy a rágógumikban és szinte mindenben ma már.
Nagyon figyeljünk oda
A lista és az eredmények miatt az EU és más országok éveken belül kivezetheti és betilthatják az aszpartám használatát élelmiszerekben.
A rákkeltő dolgokat tartalmazó lista azonban nem tér ki arra, hogy mekkora mennyiségnél lehetséges a káros hatás.
Az aszpartám jele a csomagolásokon E951, ezt figyeljük, ha nem akarjuk túlzásba vinni a bevitelét.