Itt a tollmentes, csupasz csirke, amely sok pénzt spórolhat a baromfitenyésztőknek – VIDEÓ
A génmanipulált förmedvények kora még csak most kezdődik…?
Az emberiség most tényleg átléphetett egy határt…?
Hamarosan jöhetnek a tollmentes egyedek, melyek minden eláraszthatnak
A kopasztás csak múló hagyomány lesz, ha ezek tényleg elterjednek.
Toll nélküli csirkékkel orvosolnák, hogy a melegebb éghajlatú régiókban ne kelljen a hűtésükre költeniük a tenyésztőknek, mivel a szárnyasok így nem hevülnek fel túlzottan.
Azonban a tollmentes csirke nem éppen szép látvány, és gondok is akadnak a csupaszsággal.
Mindezt miért is?
Nos, a probléma az volt, hogy kimutatták:
A húsipar által tenyésztett csirkék hajlamosabbak többet enni, így az anyagcseréjük magasabb hőmérsékleten működik, és hamar felhevülnek.
Ezért a melegebb éghajlatú régiókban a felhevült csirkék nagyon sok hűtést igényelnek, ami persze nem kevés pénzbe kerül.
Éppen ezért Izraelben kezdtek el genetikusok kísérletezni a tollmentes baromfin, mint egy új, génmódosított fajon, melyet idővel “be lehet vezetni új termékként a piacra”.
Avigdor Cahaner izraeli genetikus elmondta:
Az így létrehozott új állatok ugyanolyan boldogok és egészségesek, mint a tollakkal ellátott társaik, de velük ellentétben nem hevülnek fel túlzottan.
Az már más kérdés, hogy a tollmentes csirke – finoman fogalmazva – nem éppen esztétikus látvány, sokak egyenesen undorítónak tartják.
Ahogyan sokak szerint az is meglehetősen aggályos, hogy hosszbab távon ezek az állatok hogyan élnek, mennyire életképesek, vagy jár-e a fogyasztásuk bármiféle egészségügyi kockázattal.
A kritikusok szerint eleve az is nagyon visszás, hogy a tudósok nem gondoltak arra, hogy mi lesz a hosszabb távú következménye ha egy alapvetően az evolúció által nem véletlenül tollas állattól megfosztják a tollakat genetikai úton.
Mások egyenesen laborszökevényeknek és förmedvényeknek gúnyolják az új génmanipulált baromfikat.
Ki mit gondol?
Az ember ezzel valóban átlépett egy határt…?