Ételeinkben bujkál a rák, a szívbetegségek és az allergia oka – orvosok megdöbbentő összefüggéseket tártak fel
A kutatások alapján kijelenthető, hogy a feldolgozott ételek borzalmasan károsak.
Az üdítők rákot, elhízást és allergiát, a feldolgozott és ultrafeldolgozott ételek és hústermékek pedig szintén daganatokat, bélgyulladást és szívbetegségeket okozhatnak.
Egyre több friss tanulmány körvonalazza az élelmiszeripar mérgezéseit
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.
Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) kutatói szerint a szervezetbe jutó, ultrafeldolgozott élelmiszerekből származó kalória minden 5 százalékos növekedésével ugyanilyen arányban csökken az általános szív- és érrendszeri egészség – írta az MTI.
Azok a felnőttek, akik kalóriabevitelük mintegy 70 százalékát ultrafeldolgozott élelmiszerek formájában fogyasztják el, az ideális kardiovaszkuláris egészség szintjének csupán felével élnek azokhoz képest, akik a teljes kalóriabevitelük legfeljebb 40 százalékát viszik be szervezetükbe ilyen ételek formájában.
@roxyblazeahivatalos Orbán Viktor rajza: kiszúrtam rajta valamit amiről senki sem beszél! 😂#orbánrajz #vicces #humoros #magyartiktok #magyarmémek #aicontent #roxyblaze #digitálisinfluenszer #orbánviktor #orbanviktor #közélet #roxyblaze #magyarvalóság #rajz ♬ eredeti hang – Roxy Blaze - Roxy Blaze
Halálos hatású ételek lehetnek hosszú távon
Rengeteg terméket fogyasztanak az átlagemberek tehát, amik kis mértékben ugyan nem, de nagyobb mértékben rendszeresen fogyasztva már veszélyesek lehetnek.

Remek példa erre a rengeteg üdítőital, az előre csomagolt rágcsálni valók, a sütemények, a feldolgozott húsok.
Az életmódunk összefügg a rákkal
Az is egyértelművé vált mára, hogy a különféle szívbetegségek is sokszor a nem megfelelő táplálkozásból erednek.
Végső soron az életmódunk, a modern életvitel az, ami rányomja a bélyegét az általános emberi egészségre és az élethosszra.
Minél több előre feldolgozott ételt fogyasztunk, annál rövidebb életet élünk, és annál nagyobba valószínűsége a krónikus bélgyulladás, a szívroham, a krónikus betegségek és az allergia, valamint a rák kialakulásának.



