CímlapsztorikÉrdekes világ

A brit belügyminiszter ledobta az igazságbombát: a menekültügyi rendszerünk működésképtelen

Az ellenőrizhetetlen emberi jogi kifogások tömegesen mentik fel az egyébként bűnöző menekülteket.

Kendőzetlen igazságokról beszélt a belügyminiszter, ezt nem fogja végig harsogni a mainstream média!

Egy egyszerű és ellenőrizhetetlen kifogás dönti be a brit menekültügyi rendszert.

Hirdetés

A bíróságok sorozatosan ürítik ki a deportálási járatokat és a brit kormány tehetetlenül nézi az eseményeket.

„A menekültügyi rendszerünk működésképtelen”

– fogalmazott Priti Patel brit belügyminiszter, miután sorozatosan szembesült a ténnyel, hogy tömegesen támadják meg a deportálási végzést a bíróságokon és a kitoloncolandó emberek így nem hagyják el az országot.

A miniszter még október elején nyilatkozott arról, hogy egy új menekültügyi rendszert kíván bevezetni, ami megakadályozná az utolsó pillanatban történő fellebbezést, azonban tervét még nem sikerült keresztül vinnie.

Sokak gyanúja az, hogy ismeretlen idegen erők mesterkednek az EU-n belül valamennyi országban azért, hogy Európa menekültekkel való “elárasztása” továbbra is nyugodtan megtörténhessen.

Bizonyos titkos csoportoknak – sokak szerint szabadkőműves páholyoknak – ugyanis Európa menekültekkel való “kitömése” a célja, kevert fajúvá téve a kontinenst.

Ehhez pedig minden eszközt bevetnek, és valamennyi intézményt, vagy ogi eljárást ellehetetlenítenek, mely a menekültek betelepítését nehezítené.

Így történhet meg az, hogy Priti Patel szerint bűnöző menekülteket mentenek fel több ízben, a legkülönfélébb ügyekben.

Ezek a bűnözők pedig szabadon járnak-kelnek aztán a társadalomban, és “időzített bombaként” viselkednek, csak az Isten tudja, mikor követnek majd el valamilyen életellenes bűncselekményt vagy erőszakot valaki ellen.

Hirdetés

Októberben két eset is történt, egyszer amikor egy Németországba tartó járatról szállítottak le 20 migránst, akiket többek között rablás, drogterjesztés és késbirtoklás vádjával ítéltek kiutasításra, és egy másik alkalommal, amikor egy Franciaországba tartó járatról a deportálandó 30 migránsból 29-et leszállítottak, szintén az utolsó percben beadott fellebbezéssel.

A forgatókönyv azért is működik, mert a jogerős ítéletet a jelenlegi rendszerben felülírja az új – a belügyminiszter szerint viszont a migránsok által visszatartott – információ.

Ennek veszélye, hogy bár nem garantálja a kedvező ítéletet, de az információk csepegtetésével és a lezárt ügyek újranyitásával, az újbóli fellebbezésekkel a kiutasítottak lényegében biztosítani tudják a hosszútávú maradásukat az Egyesült Királyságban.

Priti Patel szerint a vannak olyan ügyvédek, akik kihasználják a rendszer kiskapuit. Augusztusban azért kellett egy deportáló járatot teljesen törölni, mert potenciálisan illegális kiutasításnak minősítették az akciót.

Az indok ismét emberi jogok voltak, jelen esetben az, hogy a járványhelyzetben veszélyesnek minősül az elítéltek eltávolítása az országból.

A jogászok itt arra is felhívták a figyelmet, hogy egyes elítéltek „annyira féltek a hazatéréstől, hogy öngyilkosságot is megkíséreltek”, ami miatt a Belügyminisztériumnak bocsánatot kellett kérnie és törölte a járatot.

Az Egyesült Királyságot kiemelten érinti az illegális migráció. A statisztikák szerint bár április és október között 5 330 migráns érkezett az országba, ugyanazon idősávban csak 76-ot sikerült deportálni.

Ez azt jelenti, hogy a Patel által említett menekült védő ügyvédek kijátszva a jogi kiskapukat elérték, hogy az országban csak minden hetvenedik bevándorló hátterű bűnözőt vagy illegális bevándorlót deportálják.

Szép Új jövő, Európa számára…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!