CímlapsztorikÉrdekes világ

A britek kiakadtak: Szégyelljék magukat a magyar szurkolók és a FIFA is

“Ti rasszista gazemberek, pontosan tudjátok, hogy kik vagytok…” Miközben az angolok kifütyülték a magyar himnuszt… Szerintetek kinek van igaza?

Mint ismert, a magyar csapat kedd este bravúros döntetlent ért el a Wembley-ben, de mégsem a topcsapatok ellen az Eb-n is szép eredményeket elérő nemzeti együttes teljesítménye került elsősorban fókuszba, hanem az, hogy a lelátón a vendég szurkolók összecsapásba keveredtek a helyi rendfenntartó erőkkel.

A Times újságírója, Henry Winter azzal a felütéssel kezdi a cikkét, hogy Anglia számára Magyarország a pályán és azon kívül is problémát jelentett kedden a Wembley-ben.

Hirdetés

MAGYARORSZÁG KÍNOS SZURKOLÓI ISMÉT SZÉGYENT HOZTAK ORSZÁGUKRA, MEGTÁMADVA A RENDŐRSÉGET, ÉS A HÍREK SZERINT RASSZISTA INZULTÁLÁSBAN RÉSZESÍTETTEK EGY RENDEZŐT.

A cikkíró hozzáteszi, hogy a játékosok sokkal lenyűgözőbben tették a dolgukat, elképesztő mennyiségű robotolással megfojtották az angolok kreatív játékát, és megérdemelten szerzett pontot a válogatottunk.

„AZ ELSŐ FÉLIDŐ ÚJABB LECKE VOLT A NEMZETKÖZI LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉGNEK (FIFA), AMELY SOHASEM TANUL.

MÉG A FIFA RÖVIDLÁTÓ TISZTVISELŐI IS LÁTHATTÁK, HOGY AZZAL, HOGY NEM SZABTAK KI MEGFELELŐ BÜNTETÉST AZ OLYAN PROBLÉMÁS SZURKOLÓKRA, MINT AMILYENEKKEL MAGYARORSZÁG ESETÉBEN TALÁLKOZHATUNK, EGYSZERŰEN ARRA ÖSZTÖNZIK AZ ELKÖVETŐKET, HOGY FOLYTASSÁK RENDETLEN MAGATARTÁSUKAT.”

Henry Winter hozzáteszi, több mint ezer vendég szurkoló gyűlt össze a vendégtábor egyik szegletében, olyan molinót feszítettek ki, amely bemutatta ellenszenvüket azon játékosok felé, akik térdeléssel fejezik ki támogatásukat a tolerancia jegyében.

Megjegyzi, hogy ismét kifújolták a mérkőzést megelőző térdelést, miközben a hazai szurkolók tapssal és éljenzéssel biztosították Harry Kane-éket szimpátiájukról, majd ezt követően élesen kritizálták a vendégtábort:

Ti rasszista gazemberek, pontosan tudjátok, hogy kik vagytok

– hangzik egy picit finomítva a gondolat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.