A fehér méreg: a kereskedelmi tej horror története, amiről nem beszélnek
Minden, ami a hírességekkel teletűzdelt, tejesbajuszos reklámok és az ipar mögött van valójában…
A tej egy fehér méreg?
Egyre több a bizonyíték arra, hogy a tej nem feltétlen olyan egészséges, mint ahogyan azt a korábbi éra állította.
Számos tanulmány lát napvilágot, melyek mind kapcsolatba hozzák a tejet különféle allergiás betegségekkel, vagy magával a csontritkulással, holott korábban azt állították róla, hogy erősíti a csontokat.
Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy elsősorban jelen esetben a BOLTI tejről beszélünk.
A bolti tej ugyanis mindenféle antibiotikum származékkal és vegyszerrel van tele…
Dr. Robert Cohen egy non-profit tejipar ellenes szervezet alapítója, azt állítja, hogy az asztmás halálesetek számában bekövetkezett drámai 52 százalékos növekedés New York-ban kisiskolásoknál egybeesett a többlet tej, sajt, vaj iskolai reggeli és ebéd programok bevezetésével.
Vitathatatlan tény: az ember nem tudja megemészteni
A laktóz intolerancia a leggyakoribb “élelmiszer-allergia”, de allergiának hívni ezt a jelenséget annyi, mintha elvitatnánk azt a nyilvánvaló és tagadhatatlan tényt, hogy a világon a legtöbb ember biológiailag nem képes megemészteni a tejet.
Ezt a tejipar támogatói egyszerűen nem említik meg, vagy tagadják, noha olyan tény, mint az, hogy az ég kék.
Nincs olyan állat a világon, amely tehéntejet iszik. A kisborjú sem teszi többé, az elválasztás után.
Talán nem véletlen, hogy a tejet szinte egyáltalán nem használó kínai vagy japán konyha miatt az ott élők körében sokkal kevesebb a civilizációs népbetegség mint az elhízás, autoimmun betegségek vagy maga a rák.
A tejipar hazugságai
Az egész tejipar hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje, kalcium és vitaminforrás. Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben.
A futószalagon gyártott, antibiotikumokkal és gyógyszerekkel telelőtt tejtermékek valójában a gyerekkori betegségek, allergiák és bőrkiütések, ekcéma…stb. okozói.
Káros hatással van a friss tanulmányok szerint is a bolti tej a szervezetünkre.
Egy vizsgálat szerint az állati fehérjéket fogyasztó nők körében majdnem négyszer gyakoribb volt a csonttörés, mint a vegetáriánusok között. A teljes tej szárazanyagának 55 százaléka telített zsírnak minősül.
Ennyi zsír és fehérje nem feltétlenül kell az emberi szervezetnek, főleg nem a szívnek és az ereknek.
Eljött az az idő, amikor a tejiparnak is szembe kell néznie azzal a fajta vizsgálattal, amivel manapság a dohányipari vállalatok szembesülnek.
Előbb vagy utóbb ugyanis, de sorra fognak kibukni a tudományos “csontvázak” a szekrényeikből…